Perníčky z žitné výražkové mouky
Ingredience: 500 g chlebové žitné výražkové mouky, 180 g třtinového moučkového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžička perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 70 g másla, 3 vejce, 80 g medu a špetka soli.
Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2 až 5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7 až 8 minut. Po vychladnutí můžete polévat či jinak zdobit bílkovou citronovou polevou.