Druhá varianta bezlepkových vanilkových rohlíčků
Tyto rohlíčky jsou upečeny podle receptu Báry Hernychové, odbornice na biopotraviny, z bezlepkové směsi rýžové, kukuřičné, čirokové a pohankové mouky, s pravou vanilkou a neloupanými mandlemi kvůli jemnější chuti.
Ingredience: 150 g bio bezlepkové směsi na pečení Bioharmonie, 150 g třtinového moučkového cukru, 100 g celých neloupaných mandlí, 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou, 125 g másla, 1 vejce, špetka soli.
Geniálních 10 triků, aby vánoční pečení bylo nej |
Do mísy prosejte bezlepkovou směs a moučkový cukr, přidejte vanilkový cukr, nasekané mandle a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte změklé máslo, vejce a vypracujte v hladké těsto, které dejte minimálně na 1 hodinu - ale nejlépe na 8 hodin - odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vytvořte váleček o průměru cca 1,5 cm a nakrájejte na zhruba 1 cm široké kousky. Z těchto kousků vyválejte rohlíčky (případně použijte formičky), pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 8 až 10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru.