Čokoládový krém s granátovým jablkem
Ingredience: 2 zralé banány, 45 g (půl šálku) kakaa, 2 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu, půlka granátového jablka.
Recept na živý dort z čistého kakaa - vynikající |
Rozeberte granátové jablko. „Zrníčka jdou dobře vyloupat ve velké míse pod studenou nebo vlažnou vodou - všechny blány a nejedlé kousky jsou lehké a vyplavou na povrch, naopak zrníčka jsou těžká a zůstanou u dna. Také si u toho tak neušpiníte ruce, nemluvě o oblečení a kuchyni. Vodu na závěr slijte a zrníčka nechte okapat v cedníku,“ radí autorka raw receptů a propagátorka živé stravy Jitka Adamová.
Pak už jen jednoduše rozmixujte banány s kakaem, kokosem a vanilkovým extraktem na hladký krém, rozdělte jej do dvou skleniček a ozdobte granátovým jablkem. Pokud máte rádi hodně sladké dezerty, přidejte si do krému lžíci medu nebo agávového sirupu. Klasický bílý řepný cukr, který tělu moc důležitých látek nedodá, raději vynechte.