Malé, velké, kulaté, šišaté, červené, bílé, žluté, růžové, fialové i strakaté, všechny obsahují mnoho vitaminů skupiny B, vitamin C a kyselinu listovou. Jsou rovněž bohatým zdrojem vápníku, fosforu, železa, draslíku, magnezia, mědi a manganu. Obsahují mimo jiné hořčičné oleje, které způsobují typicky palčivou chuť. Ředkvičky jsou vhodné pro lidi trpící chudokrevností.
Tato zelenina příznivě působí na snížení přebytku žaludečních kyselin, zlepšuje trávení a zabraňuje pálení žáhy, ničí škodlivé bakterie, plísně a viry v trávicím ústrojí, v močových cestách, v krku, ústní dutině i v průduškách. Ředkvičky čistí ledviny, játra a žlučník a rozpouštějí žlučové kaménky, čímž pomáhají léčit ekzémy a problematickou pleť. Celkově posilují organismus.
Nejlepší jsou ty z ekologického zemědělství, protože nejsou znehodnoceny žádnými chemickými hnojivy. Nakrájejte si je na kolečka a dejte si je na chleba s máslem či se sýrem nebo vyzkoušejte naše recepty.