Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

  10:49aktualizováno  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.

K porovnání restaurací oceněné michelinskou hvězdou a titulem Bib jste nás přivedli vy, čtenáři. V diskusi pod článkem o restauraci Alcron byli někteří z vás vyděšeni z toho, jak může vypadat vysoká gastronomie v běžném provozu (více zde). Při podávání několikachodového menu totiž porce opravdu mohou více připomínat umělecké dílo než talíř naložený pro horníka.

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Italský kuchař a majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque

Domluvili jsme se proto se šéfkuchařem vinohradské restaurace Aromi Miroslavem Gruszem, která letos obhájila michelinskou cenu Bib Gourmand už poosmé, že nás nechá nahlédnout do zákulisí kuchyně, stejně jako jsme to udělali v restauraci Alcron. Tedy prostřednictvím minikamery GoPro.

Užijte si ty záběry, do profesionálního kuchyňského provozu se jen tak člověk nedostane. Uvidíte, že se pokrmům věnuje stejná péče jako "u Michelinů". Jen si majitel musí předem rozmyslet, pro jakou klientelu chce vařit. Biba dostávají restaurace, kde je cena menu zhruba do 850 korun.

Na spodním videu najdete pohled do restaurace v Alcronu.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...



Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů
HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů

Maminka pod přezdívkou Adenka84 dokazuje, že opravdu lze omládnout! Během pár měsíců zhubla dvacet kilogramů – se dvěma dětmi, při návratu do práce a potížích se štítnou žlázou.

Najdete na iDNES.cz