Diskuze

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém opečení a správné teplotě dopečení. A pak nechat odpočinout. Přesně tak to radí Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Vařte jako šéf.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

H79o33n62z35a 64K47o10v92a66r

17. 6. 2013 13:11

Hmm, opravdu je v pořádku, že maso má při pečení maximálně 54 - 58 stupňů? Nejsou tam nějaká zdravotní rizika? A v případě, že nechci medium, ale úplně propečené, tak jde o teplotu v troubě nebo o délku, jakou to tam zůstane?

0 0
možnosti

Úprava very-rare je do 38°C, takže těch 54°C je už "slušná" teplota. Riziko je vždy, ale hovězí maso je obecně celkem bezpečné. Pokud chcete víc propéct střed a nelikvidovat přitom povrch, tak musíte prodloužit dobu, nikoliv zvýšit teplotu. Ostatně, dlouhodobě pečená masa se taky dělají (hodiny až desítky hodin).

2 0
možnosti

P67a63v85e10l 86N85o47v88á91k

13. 6. 2013 23:11

hlavne NESOLIT!! až na stole...

0 1
možnosti

Nejvíc mě na tom pořadu baví ten "cool týpek" s hadrou na hlavě.To jeho podlézání Pohlreichovi...to je něco nevídaného.Zdena musí mít buď velkou trpělivost,nebo mu to dělá dobře....

8 1
možnosti

P22e18t17r 14J74a52n40d94a

13. 6. 2013 23:09

Samozřejmě, že mu to dělá dobře. On je šéf a potřebuje protihráče, vedle kterých bude vyčnívat a kteří s ním budou i v nějaké interakci a komunikovat. Jsem přesvědčen, že všechny ty jeho vtipný hlášky a scénky jsou předem připravený.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...