Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

  0:07aktualizováno  0:07
Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat, najdete nepočítaně. Nicméně Zdeněk Pohlreich se s ní tentokrát nijak zvlášť nemazlí a věnuje snad větší péči její příloze z obyčejné cibule. Právě ta ale ogrilovaný kus čuníka svou nasládlou chutí skvěle doplní.

Kromě plněných sendvičů s grilovanou zeleninou, sýrem a domácím pestem a s dlouho a pomalu pečeným vepřovým ramínkem připraví Zdeněk Pohlreich v premiérovém nedělním pátém dílu druhé řady pořadu Rozpal to šéfe - kde griluje pro policejní zásahovku - i vepřovou krkovičku s dušenou cibulí. Pokud je i u vás krkovička na grilu doma, zřejmě neodoláte.

Recept je navíc jednoduchost sama, i co se grilování masa týká. Pěkný kousek mírně prorostlé vepřové krkovičky, které obsažený tuk pěkně dodá na šťavnatosti, šéf jen jednoduše nakrájí na plátky, opepří, osolí, nechá odpočívat a vrhne se na přípravu přílohy v podobě skvěle ochucené restované cibule. Její kompletní přípravu máte na úvodním videu.

Fotogalerie

Jak tedy na to? Do woku na grilu nalijte trošku olivového oleje, kousek másla a nakrájejte pořádné množství cibule - ovšem ne „na kostičky“. Oloupanou cibuli jen podélně překrojte na polovinu a pak na tenké půlměsíce, které vhoďte na pánev s rozehřátým tukem.

Trochu osolte, opepřete, přidejte nasekaný stroužek česneku, vše promíchejte a nechte pod pokličkou dusit. Při dalším promíchávání přidejte ještě trochu nasekaného čerstvého oregana a pár větviček tymiánu.

„Cukr obsažený v cibule necháme malinko zkaramelizovat, a to bude ta chuť, kterou potřebujeme k té krkovici,“ libuje si Pohlreich u rozpáleného grilu. „Dusící se“ cibuli pak ještě dochuťte trochou octa, protože trochu kyselost také přidá jídlu na chuti, a s cibulí jste hotoví.

Pořádná grilovačka

Vyberte si na Raketa.cz z velké nabídky pomůcek ke grilování, nebo si prostě jen zajděte do ověřené restaurace na luxusní grilovaný steak.

Na řadu přichází zatím odpočívající krkovička: hoďte ji na rozpálený gril potřený kouskem špeku a nechte ji pěkně propéct, z každé strany zhruba dvě minuty. Jakmile je maso hotové, stáhněte ho z grilu a přihoďte na wok s orestovanou cibulí. Šťáva, kterou maso pustí, se do ní vsákne a o nic nepřijdete.

Mezitím si nakrájejte chleba na plátky, které na grilu lehce opečte, potřete stroužkem česneku pro pikantnější chuť, na každý krajíc naložte poctivou vrstvu orestované sladkokyselé bylinkové cibule a jako třešničku přidejte plátek šťavnatého masa. Kdo si grilování bez krkovičky neumí představit, tuhle variantu si zamiluje. K pivu jako dělaná.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...

Další z rubriky

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky,...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která zní podezřele, přesto...

Zásoby másla v mrazáku: vařit se z něj dá, ale čerstvá chuť zmizí

V obchodě Tesco se objevilo máslo s čipem proti krádeži.

Mrazení másla je zcela běžná věc, i strategické zásoby se zamrazují. A ač z něj lze běžně vařit a podle kuchařů to ve...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.