Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

aktualizováno 
Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak snadno vyrobit i kuskus s grilovanou paprikou.

Vodu ohřejete v kastrůlku přímo na grilu. „Nesmí se vařit klokotem, protože jinak by se zrníčka lepila. Zalijte je tak, aby byla potopená jen tak na prst, to stačí,“ radí Pohlreich. A aby dokonale využil času, zalije rovnou vodou i hrst rozinek, které po namočení nabobtnají a získají lepší konzistenci na skus.

Fotogalerie

Zatímco základní suroviny bobtnají, připraví si kuchař směs koření k ochucení kuskusu. Na pánvičku vysype trochu celého nového koření, kmínu, římského kmínu, kuliček černého pepře a másla. Na pánvi směs zahřeje, aby se rozvoněla a pak v hmoždíři rozetře.

Mezitím si ještě nakrájí papriky a nechá na grilu opéct. „Ona by ta paprika mohla být syrová, ale takhle to bude mít lepší chuť,“ radí. A když je všechno hotové, je čas jednotlivé suroviny smíchat.

Kuskus v misce se smíchá s kořením z hmoždíře, rozinkami, přisolí a přidá trochu piniových oříšků. Opečenou papriku nakrájí na menší kousky, překrájí nezbytný čerstvý koriandr a promíchá.

Teď už zbývá jen ochutnat a případně dosolit a dopepřit. Protože se míchají všechny suroviny teplé, všechny chutě se dobře spojí. „Je tam sůl, k tomu ty sladké rozinky a do toho pěkně křupe piniové semínko. To je, kamaráde, veledílo,“ pochvaluje si.

Na celou epizodu se můžete podívat v archivu iPrima.cz

Autor:



Nejčtenější

Zachraňte medvědí česnek, zní na sociálních sítích. Nájezdníci ho ničí

Nasbírané listy medvědího česneku s květy. I ty jsou jedlé.

Sběrači módního druhu česneku často trhají celé rostliny tak, že zničí i poupata. Tím, že nemají čas vykvést, zabrání...

Císařským řezem vytáhl rybář z mrtvého žraloka téměř stovku mláďat

Císařským řezem vytáhl rybář téměř 100 mláďat z mrtvého žraloka

Během pouhých devíti minut dostal rybář Mathew Orlov na australském pobřeží z břicha mrtvé žraločí matky téměř stovku...



Nezapomeňte pohnojit trávník, zesílí a nedá prostor pampeliškám

Na malé plochy si vystačíte s ručním rozmetačem.

Kdo se pokouší udržet svůj trávník bez plevelů, neměl by ho na jaře opomenout pohnojit. Po zimě zesílí a až začnou...

Hasiče volali k mývalovi otupělému marihuanou. Stačilo nechat ho vyspat

Mýval se dostal k zásobám konopí a přehnal to s konzumací. Stačilo nechat ho...

Zoufalá majitelka mývala v americkém státě Indiana se uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod...

Britskou královnu podle médií zasáhla smrt milovaného psa

Na této oficiální fotografii vydané Buckinghamským palácem k jejím 90....

Britskou královnu Alžbětu II. hluboce zasáhla smrt posledního z jejích milovaných psů, píše britský tisk. Pes plemene...

Další z rubriky

KVÍZ: Klíšťata už řádí. Nakolik víte, s kým máte tu čest?

Hladové klíště připravené zaútočit na teplokrevné zvíře nebo člověka. Potřebuje...

Pořekadlo o nepříteli, jehož je nutno nejprve pořádně poznat, abyste proti němu mohli účinně bojovat, platí u klíšťat...

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

Mřížku grilu čistěte v hodně rozpáleném stavu.

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než poprvé rozpálíte gril,...

Jen ocet, slupky z citronů a panák vodky a vyrobíte univerzální čistič

Slupky z citronu s octem uzavřete do sklenice a skladujte na temném místě.

Některé čističe si blogerka Marcela Sobotová doma vyrábí sama. Obvykle z běžných kuchyňských surovin a s jednoduchým...

Najdete na iDNES.cz