Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

aktualizováno 
Kuskus s grilovanou paprikou nám v dalším dílu Rozpal to, šéfe! uvaří kuchař Zdeněk Pohlreich. Kuskus bude vařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu.

Vodu ohřejete v kastrůlku přímo na grilu. „Nesmí se vařit klokotem, protože jinak by se zrníčka lepila. Zalijte je tak, aby byla potopená jen tak na prst, to stačí,“ radí Pohlreich. A aby dokonale využil času, zalije rovnou vodou i hrst rozinek, které po namočení nabobtnají a získají lepší konzistenci na skus.

Fotogalerie

Zatímco základní suroviny bobtnají, připraví si kuchař směs koření k ochucení kuskusu. Na pánvičku vysype trochu celého nového koření, kmínu, římského kmínu, kuliček černého pepře a másla. Na pánvi směs zahřeje, aby se rozvoněla a pak v hmoždíři rozetře.

Mezitím si ještě nakrájí papriky a nechá na grilu opéct. „Ona by ta paprika mohla být syrová, ale takhle to bude mít lepší chuť,“ radí. A když je všechno hotové, je čas jednotlivé suroviny smíchat.

Kuskus v misce se smíchá s kořením z hmoždíře, rozinkami, přisolí a přidá trochu piniových oříšků. Opečenou papriku nakrájí na menší kousky, překrájí nezbytný čerstvý koriandr a promíchá.

Teď už zbývá jen ochutnat a případně dosolit a dopepřit. Protože se míchají všechny suroviny teplé, všechny chutě se dobře spojí. „Je tam sůl, k tomu ty sladké rozinky a do toho pěkně křupe piniové semínko. To je, kamaráde, veledílo,“ pochvaluje si.

Na celou epizodu se můžete podívat v archivu iPrima.cz

Autor:


Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

"Zeleninu na grilu nepolévejte olejem, nesolte, nepepřete, ani na ni nesypte...

VIDEO Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně...

Čtenářský recept: Grilované žampióny

pro iDNES.cz

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.


Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz