Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.

„Syrová zelenina je taky fajn, ale když ji opečeš, máš daleko větší prostor pracovat s tou chutí,“ říká Zdeněk Pohlreich. Navíc to nezabere čas navíc, dělá se společně s masem.

Fotogalerie

Recept je naprosto snadný. S prsy z divoké kachny se pracuje stejně jako s klasickými kachními. Kůže se zlehka nakrojí do mřížky tak, aby se nepřekrojila až k masu. Jde o to, aby řezem neunikala šťáva z masa. Pak už je stačí jen osolit a opepřit.

Než se rozpálí gril, stihnete připravit zeleninu. Nahrubo nakrájet papriky, seříznout pár stonků chřestu a připravit si několik cherry rajčátek. Než je dáte na gril, pokapejte je olejem.

Na gril pak přijdou prsa kůží dolů a v tom samém okamžiku i zelenina. „Ta kačka se zpočátku bude péct jenom na kůži, takže pustí trochu sádla. A když se otočí, to sádylko bude stékat do masa a to tomu dá krásnou chuť,“ vysvětluje postup.

K salátu patří i dresing. Nalije trochu oleje, citronové a limetkové šťávy, přidá sůl a pepř a promíchá. A už je čas na otočení surovin. Papriky, chřestu i prsou, rajčata jsou už zralá na vytáhnutí. „Vůbec se nebojte toho, když rajčata prasknou, ta šťáva tomu dodá senzační chuť,“ ujišťuje.

Do mísy s rajčaty přikrájí trochu bazalky, mladých špenátových listů a rukoly. Pak už stačí vytáhnout hotovou papriku a chřest a ten je třeba překrájet na menší kousky. Pak už stačí jen vytáhnout hotová prsa a nechat je odpočinout. Těsně před podáváním přidá Pohlreich ještě trošku citronového tymiánu a vmíchá dresing.

Autor:




Nejčtenější

Detail hlavy psa
Rumunský carpatin: pro pohodový život je to značka ideál

Kdo se setká s carpatinem, pozná jeho neskutečně klidnou a vyrovnanou povahu. Pokud tedy zrovna neohrožujete jeho stádo ovcí či rodinu. To netradiční plemeno...  celý článek

U vody je nyní božský klid.
Rybář Vágner chce sjednotit dobu lovu. Kdo chodí pozdě z práce, nemá šanci

Jakub Vágner zahájil kampaň za prodloužení doby lovu tak, aby byla celoročně od čtyř hodin ráno až do půlnoci. Podle něj současná doba, kdy se smí lovit...  celý článek

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Další z rubriky

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.