Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.

„Syrová zelenina je taky fajn, ale když ji opečeš, máš daleko větší prostor pracovat s tou chutí,“ říká Zdeněk Pohlreich. Navíc to nezabere čas navíc, dělá se společně s masem.

Fotogalerie

Recept je naprosto snadný. S prsy z divoké kachny se pracuje stejně jako s klasickými kachními. Kůže se zlehka nakrojí do mřížky tak, aby se nepřekrojila až k masu. Jde o to, aby řezem neunikala šťáva z masa. Pak už je stačí jen osolit a opepřit.

Než se rozpálí gril, stihnete připravit zeleninu. Nahrubo nakrájet papriky, seříznout pár stonků chřestu a připravit si několik cherry rajčátek. Než je dáte na gril, pokapejte je olejem.

Na gril pak přijdou prsa kůží dolů a v tom samém okamžiku i zelenina. „Ta kačka se zpočátku bude péct jenom na kůži, takže pustí trochu sádla. A když se otočí, to sádylko bude stékat do masa a to tomu dá krásnou chuť,“ vysvětluje postup.

K salátu patří i dresing. Nalije trochu oleje, citronové a limetkové šťávy, přidá sůl a pepř a promíchá. A už je čas na otočení surovin. Papriky, chřestu i prsou, rajčata jsou už zralá na vytáhnutí. „Vůbec se nebojte toho, když rajčata prasknou, ta šťáva tomu dodá senzační chuť,“ ujišťuje.

Do mísy s rajčaty přikrájí trochu bazalky, mladých špenátových listů a rukoly. Pak už stačí vytáhnout hotovou papriku a chřest a ten je třeba překrájet na menší kousky. Pak už stačí jen vytáhnout hotová prsa a nechat je odpočinout. Těsně před podáváním přidá Pohlreich ještě trošku citronového tymiánu a vmíchá dresing.

Autor:




Nejčtenější

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...
Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil,...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Další z rubriky

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.