Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

aktualizováno 
Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná. Zkuste udělat během příštího grilování něco jiného a žádoucnějšího než jsou stokrát omletá křídla, klobáska nebo krkovička.

Na rybí karbanátky můžete použít jakoukoliv bílou rybu, Pohlreich zvolil tresku, což je jedna z nechutnějších ryb a navíc nepatří k drahým rybám. „Karbanátky se dělají v obrovské spoustě variant,“ komentuje. Z toho vyplývá i rada pro ty, komu některé z následujících ingrediencí nemusí vyhovovat - zvolte vlastní variaci.

Fotogalerie

Podle něj by bylo chybou rybí maso na karbanátky mlít, protože je velmi jemné a mletím by se zahřálo a znehodnotilo. Proto je vhodnější rybu jemně nakrájet a kolébavým pohybem nože na jemno nasekat.

Kuchař začne základem směsi, které chce přidat k rybímu masu. Jemně nakrájí jednu červenou cibuli, naseká koriandr. Přidá jednu celou chilli papričku (míru si zvolí každý podle svého), špetku třtinového cukru a trochu rybí omáčky, které je slaná, takže pozor při dalším solení.

A nakonec trošku strouhanky, ne mnoho, aby nakonec z karbanátků nebyla cítit. „Určitě jste už zažili, když někdo do karbanátků nebo sekané dal příliš mnoho takové výplně, a nebyla to příliš pěkná zkušenost,“ doporučuje.

Zdeněk Pohlreich přidá kvůli chuti ještě trochu zelené kari pasty. Karbanátky bude servírovat s kari omáčkou, takže to bude působit jako sjednocující chuťový prvek. Na závěr přidá jedno vejce a míchá. Podle něj není třeba se bát, pokud budete mít z počátku dojem, že se směs příliš nepojí, po důkladném promíchání tento pocit zmizí.

Než dáte karbanátky na gril, zkuste je obalit jako Pohlreich v kuskusu, budou pak pěkně křupat. Můžete zvolit i variantu jako Pohlreich. Pro jistotu smaží karbanátky na grilu na pánvi, nehrozí, že by se ryby lepily na mřížku.

Na celou pátou epizodu Rozpal to, šéfe! se můžete podívat v archivu na iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

Rostou hřiby, někde ještě i smrže. Ale jen na pár místech v republice

Úlovek z tohoto týdne, z lokality u Kostelce nad Černými lesy. Zapomeňte ovšem...

Specifický úkaz, kdy kvetou souběžně rostliny, jež bývají v půlce května již odkvetlé, a současně ty, které vykvetly o...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...



V Česku přibývá zelených střech. Fungují jako přírodní klimatizace

Zelená zahrada na rodinném domě na Růmech ve Zlíně

Loni v Česku vyrostlo o polovinu více zelených střech než v roce 2016. Konkrétně to bylo 195 tisíc metrů čtverečních....

Zamořil panelák cvrčky pro své chameleony. Stálo ho to padesát tisíc

Bez živého hmyzu se chameleoni neobejdou. Jeho přechovávání však má svá úskalí,...

Chovatelství exotických zvířat si často žádá nemalé oběti. Musíte svým mazlíčkům vytvořit ideální podmínky imitující...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si...

Další z rubriky

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den tam na to přijede 250...

Naučte se nakupovat a jíst chřest. Grilovaný chutná jako sladký hrášek

Chřest nastrouhaný na nudličky a krátce grilovaný má vynikající chuť mladého...

Svazečky čerstvého bílého i zeleného chřestu, šparglu neboli asparágusu už jsou na pultech. Známý český foodbloger...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

Tuňák s pečenými bramborami a rajčatovým salátem

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb. Tentokrát si můžete...

Jobs Contact
Developer for CAD Tools (25.000 - 50.000 Kč)

Jobs Contact
Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj
nabízený plat: 25 000 - 50 000 Kč

Najdete na iDNES.cz