Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

  • 1
Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná. Zkuste udělat během příštího grilování něco jiného a žádoucnějšího než jsou stokrát omletá křídla, klobáska nebo krkovička.
Reklama

Na rybí karbanátky můžete použít jakoukoliv bílou rybu, Pohlreich zvolil tresku, což je jedna z nechutnějších ryb a navíc nepatří k drahým rybám. „Karbanátky se dělají v obrovské spoustě variant,“ komentuje. Z toho vyplývá i rada pro ty, komu některé z následujících ingrediencí nemusí vyhovovat - zvolte vlastní variaci.

Fotogalerie

Podle něj by bylo chybou rybí maso na karbanátky mlít, protože je velmi jemné a mletím by se zahřálo a znehodnotilo. Proto je vhodnější rybu jemně nakrájet a kolébavým pohybem nože na jemno nasekat.

Kuchař začne základem směsi, které chce přidat k rybímu masu. Jemně nakrájí jednu červenou cibuli, naseká koriandr. Přidá jednu celou chilli papričku (míru si zvolí každý podle svého), špetku třtinového cukru a trochu rybí omáčky, které je slaná, takže pozor při dalším solení.

A nakonec trošku strouhanky, ne mnoho, aby nakonec z karbanátků nebyla cítit. „Určitě jste už zažili, když někdo do karbanátků nebo sekané dal příliš mnoho takové výplně, a nebyla to příliš pěkná zkušenost,“ doporučuje.

Soutěžte o ceny za 100 000 Kč

Vyfoťte svůj oblíbený grilovaný pokrm a pošlete do redakce. Nejlepší z vás mohou vyhrát jeden z pěti grilů s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 Kč. Podrobnější pravidla najdete ZDE.

Ceny do soutěže věnovala společnost PENTA, prodejce hobby a potřeb pro zahradu.

Zdeněk Pohlreich přidá kvůli chuti ještě trochu zelené kari pasty. Karbanátky bude servírovat s kari omáčkou, takže to bude působit jako sjednocující chuťový prvek. Na závěr přidá jedno vejce a míchá. Podle něj není třeba se bát, pokud budete mít z počátku dojem, že se směs příliš nepojí, po důkladném promíchání tento pocit zmizí.

Reklama

Než dáte karbanátky na gril, zkuste je obalit jako Pohlreich v kuskusu, budou pak pěkně křupat. Můžete zvolit i variantu jako Pohlreich. Pro jistotu smaží karbanátky na grilu na pánvi, nehrozí, že by se ryby lepily na mřížku.

Na celou pátou epizodu Rozpal to, šéfe! se můžete podívat v archivu na iPrima.cz.

Reklama
Sdílet článek Facebook Twitter Google Plus
Reklama

1 příspěvek v diskusi