Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

aktualizováno 
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Kuchyni vládne ve své restauraci bývalý kamioňák, který v prostoru pronajatém od města - s podmínkou, že nabídku musí z poloviny tvořit rybí jídla - dokázal utopit přes tři miliony korun. Kuchyň je sice vybavená profesionálně, ale cit pro řemeslo tu zcela evidentně chybí.

Nad jídly připravenými podle „Kluků v akci“, případně ještě amatérsky upravenými, Pohlreich jen zvedá obočí. A je mu líto, do jak smutné podoby - i co se chuti týká - v téhle kuchyni dokážou přivést kvalitní čerstvé suroviny.     

Fotogalerie

Na jednu stranu je majitel ochoten do restaurace znovu a znovu investovat, i když je zadlužen až po uši u kamarádů i u banky, na druhou stranu mu chybí elementární základy dobré přípravy jídel a cit pro správnou kombinaci chutí. 

Kuchyně tak sice nepostrádá moderní konvektomat, ale nikdo se neobtěžuje jeho čištěním, takže čerstvá ryba v něm připravená zapáchá spáleninou a chytá nepříjemnou pachuť. Zdá se, že tahle posádka nemá šanci na přežití.

Urputná snaha vše napravit tím, že ze dne na den majitel zaneřáděný konvektomat vyhodí a koupí nový (což je investice v řádu statisíců) působí naprosto zoufale. S takovým hospodařením by nikdo daleko nedošel.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

A přesto tato vodňanská partička „od soudku“ šéfa při přepadovce za pár týdnů příjemně překvapí. Dokonce jejich kuchyni odmění hvězdičkou.

Zřejmě si tu vzali jeho rady k srdci a zapracovali na sobě, na jídelníčku, na interiéru - a hlavně na poctivé přípravě jídel. Protože kvalitní suroviny tu používali od počátku. Majitel a šéfkuchař v jedné osobě zřejmě překousl fakt, že ho Pohlreich učil připravovat rybu na pánvičce, a od té doby to tak dělá.

Autor:



Nejčtenější

Úklid ženy zatěžuje, jako by denně kouřily dvacet cigaret. Mužům nevadí

Pravidelné čištění pomocí chemických prostředků může mít u žen stejné následky,...

Norští vědci z Bergenské univerzity prozkoumali plíce 6 235 mužů a žen. Výsledky byly ohromující: vdechování výparů z...

Pasti, naftalín, česnek i lidské vlasy. Jak se lidé zbavují kuny na půdě

Kuna skalní se drží u lidských obydlí a dokáže pořádně znepříjemnit život.

Když se v domě usadí kuna, znamená to obrovský problém. Nejenže kálí, dupe a páchne, ale dokáže absolutně zničit...



Bišonek zvítězil na světové psí show na Manhattanu. Podruhé za 142 let

Porotu Flynn naprosto uchvátil samozřejmostí, s jakou se uměl prodat.

Při promenádě vypadal jako vykračující si roztomilá plyšová hračka na baterky. Diváci šíleli nadšením. A bišonek Flynn...

Nově popsaný mořský dravec je růžový a hladký jako miminko

Pseudoliparis swirei vypadá strašidelně až na snímcích z výpočetní tomografie,...

Na mořské dno v hloubce 8 178 metrů dopadla mrtvá makrela. Návnada měla přilákat korýše. A ti zase královnu mořského...

Byt kočce přizpůsobte, aby se cítila jako doma. Jinak ji stresujete

Ze skrýše - v tomto případě z police šatní skříně v předsíni - Zohan vylézá až...

Kočka v bytě je úžasný společník, ale jen pokud je spokojená a cítí se u vás dobře. Vystresované zvíře s nízkým...

Další z rubriky

Zoologické zahrady jdou příkladem, daly stopku palmovému oleji

Orangutan sumaterský je považován za škůdce palem olejných a na plantážích je...

Společné prohlášení k palmovému oleji, jehož cílem je podpořit přechod k trvale udržitelnému modelu produkce této...

Berberská pizza je marocký poklad. Je oblíbená jako ta italská u nás

Madfouna označovaná také jako berberská pizza je populárním marockým pokrmem.

Pizza je jedno z nejuniverzálnějších světových jídel. V každém regionu nebo zemi se připravuje trochu jinak, podle...

Dřevěné podlahy v topné sezoně trpí, potřebují olejovou kúru

Dřevěná podlaha je sice pěkná, ale o přírodní materiál je třeba se pravidelně...

Dřevěné podlahy mají v zimním období s lidmi hodně společného. Zatímco nám ve vytápěných prostorách s nízkou vlhkostí...

Najdete na iDNES.cz