Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

aktualizováno 
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Kuchyni vládne ve své restauraci bývalý kamioňák, který v prostoru pronajatém od města - s podmínkou, že nabídku musí z poloviny tvořit rybí jídla - dokázal utopit přes tři miliony korun. Kuchyň je sice vybavená profesionálně, ale cit pro řemeslo tu zcela evidentně chybí.

Nad jídly připravenými podle „Kluků v akci“, případně ještě amatérsky upravenými, Pohlreich jen zvedá obočí. A je mu líto, do jak smutné podoby - i co se chuti týká - v téhle kuchyni dokážou přivést kvalitní čerstvé suroviny.     

Fotogalerie

Na jednu stranu je majitel ochoten do restaurace znovu a znovu investovat, i když je zadlužen až po uši u kamarádů i u banky, na druhou stranu mu chybí elementární základy dobré přípravy jídel a cit pro správnou kombinaci chutí. 

Kuchyně tak sice nepostrádá moderní konvektomat, ale nikdo se neobtěžuje jeho čištěním, takže čerstvá ryba v něm připravená zapáchá spáleninou a chytá nepříjemnou pachuť. Zdá se, že tahle posádka nemá šanci na přežití.

Urputná snaha vše napravit tím, že ze dne na den majitel zaneřáděný konvektomat vyhodí a koupí nový (což je investice v řádu statisíců) působí naprosto zoufale. S takovým hospodařením by nikdo daleko nedošel.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

A přesto tato vodňanská partička „od soudku“ šéfa při přepadovce za pár týdnů příjemně překvapí. Dokonce jejich kuchyni odmění hvězdičkou.

Zřejmě si tu vzali jeho rady k srdci a zapracovali na sobě, na jídelníčku, na interiéru - a hlavně na poctivé přípravě jídel. Protože kvalitní suroviny tu používali od počátku. Majitel a šéfkuchař v jedné osobě zřejmě překousl fakt, že ho Pohlreich učil připravovat rybu na pánvičce, a od té doby to tak dělá.

Autor:



Nejčtenější

Zachraňte medvědí česnek, zní na sociálních sítích. Nájezdníci ho ničí

Nasbírané listy medvědího česneku s květy. I ty jsou jedlé.

Sběrači módního druhu česneku často trhají celé rostliny tak, že zničí i poupata. Tím, že nemají čas vykvést, zabrání...

Císařským řezem vytáhl rybář z mrtvého žraloka téměř stovku mláďat

Císařským řezem vytáhl rybář téměř 100 mláďat z mrtvého žraloka

Během pouhých devíti minut dostal rybář Mathew Orlov na australském pobřeží z břicha mrtvé žraločí matky téměř stovku...



Nezapomeňte pohnojit trávník, zesílí a nedá prostor pampeliškám

Na malé plochy si vystačíte s ručním rozmetačem.

Kdo se pokouší udržet svůj trávník bez plevelů, neměl by ho na jaře opomenout pohnojit. Po zimě zesílí a až začnou...

Hasiče volali k mývalovi otupělému marihuanou. Stačilo nechat ho vyspat

Mýval se dostal k zásobám konopí a přehnal to s konzumací. Stačilo nechat ho...

Zoufalá majitelka mývala v americkém státě Indiana se uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod...

Britskou královnu podle médií zasáhla smrt milovaného psa

Na této oficiální fotografii vydané Buckinghamským palácem k jejím 90....

Britskou královnu Alžbětu II. hluboce zasáhla smrt posledního z jejích milovaných psů, píše britský tisk. Pes plemene...

Další z rubriky

Africké fialky jsou sběratelský fenomén, nových kříženců jsou tisíce

Africká fialka neboli Saintpaulia, šlechtěný hybrid 'Suncoast Wild Mustang'

Tyto květiny klamou názvem. S evropskými fialkami neboli violkami nemají nic společného. Do Evropy se africké fialky...

Jak uplést pomlázku? Podívejte se na naše video a zaučte další generaci

Jaromír Váchal z Chodova plete pomlázky každý rok před Velikonocemi už od svých...

Pomlázka, tatar, žíla, šmigrus. V každém regionu se říká velikonoční pomlázce trochu jinak. Jisté je jenom to, že ji...

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

Mřížku grilu čistěte v hodně rozpáleném stavu.

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než poprvé rozpálíte gril,...

Najdete na iDNES.cz