Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

aktualizováno 
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve Vodňanech, byl z nabídky čerstvých ryb nadšen. Ne tak už z jejich úpravy ve zdejší kuchyni.

Kuchyni vládne ve své restauraci bývalý kamioňák, který v prostoru pronajatém od města - s podmínkou, že nabídku musí z poloviny tvořit rybí jídla - dokázal utopit přes tři miliony korun. Kuchyň je sice vybavená profesionálně, ale cit pro řemeslo tu zcela evidentně chybí.

Nad jídly připravenými podle „Kluků v akci“, případně ještě amatérsky upravenými, Pohlreich jen zvedá obočí. A je mu líto, do jak smutné podoby - i co se chuti týká - v téhle kuchyni dokážou přivést kvalitní čerstvé suroviny.     

Fotogalerie

Na jednu stranu je majitel ochoten do restaurace znovu a znovu investovat, i když je zadlužen až po uši u kamarádů i u banky, na druhou stranu mu chybí elementární základy dobré přípravy jídel a cit pro správnou kombinaci chutí. 

Kuchyně tak sice nepostrádá moderní konvektomat, ale nikdo se neobtěžuje jeho čištěním, takže čerstvá ryba v něm připravená zapáchá spáleninou a chytá nepříjemnou pachuť. Zdá se, že tahle posádka nemá šanci na přežití.

Urputná snaha vše napravit tím, že ze dne na den majitel zaneřáděný konvektomat vyhodí a koupí nový (což je investice v řádu statisíců) působí naprosto zoufale. S takovým hospodařením by nikdo daleko nedošel.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

Zdeněk Pohlreich během natáčení v kuchyni vodňanské rybí restaurace.

A přesto tato vodňanská partička „od soudku“ šéfa při přepadovce za pár týdnů příjemně překvapí. Dokonce jejich kuchyni odmění hvězdičkou.

Zřejmě si tu vzali jeho rady k srdci a zapracovali na sobě, na jídelníčku, na interiéru - a hlavně na poctivé přípravě jídel. Protože kvalitní suroviny tu používali od počátku. Majitel a šéfkuchař v jedné osobě zřejmě překousl fakt, že ho Pohlreich učil připravovat rybu na pánvičce, a od té doby to tak dělá.

Autor:




Nejčtenější

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Další z rubriky

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.