Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

ryby

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

Hotové krevety z grilu přesypte na misku a podávejte s opečeným pečivem.
7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

Emanuele Ridi se Zdeňkem Pohlreichem připravují směs bešamelu se žloutkem a...
11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

Zdeněk Pohlreich v jednom z konfrontačních rozhovorů s majitelem Bílého koníčka...
5. září 2017

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může...

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

Na výletě se u ohně zahřejte a ještě si na něm můžete připravit sladký špíz z...
24. srpna 2016

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na...

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

Voňavé domácí uzené se k nám z Ameriky a Británie vrací jako staronový trend.
8. července 2016

Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k...

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

Grilování si jen desetina Čechů umí představit bez masa. Naštěstí už jsem ale...
11. května 2016

Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí...

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Pohlreich radí, jak dát šmrnc poctivé kuchyni pro vodáky
20. ledna 2016

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým...

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

Kuchař David Izák doporučuje brousit nože na navlhčeném brusném kameni, ideálně...
30. června 2015

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo...

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o...

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15. prosince 2014

Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit...

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1. prosince 2014

Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je...

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19. října 2014

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami...

Koupíte kilo zmrazených rybích filetů, ale až 200 Kč zaplatíte za vodu

2. listopadu 2012

Některé zmrazené rybí filety a filé na tuzemském trhu obsahují i méně než 50 procent rybího masa....

VIDEO: Do šampaňského jahoda z kompotu lepší než žádná. Pohlreich šílí

15. října 2012

Jen málokoho by asi napadlo dávat si v rybářské baště šampaňské s jahodami nebo tam jít na...

Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo

8. října 2012

"Zahoďte cestovní pasy, tady to máte všechno," dozví se Zdeněk Pohlreich z jídelního lístku...

VIDEO: I mleté maso může chutnat jako z ráje. Karbanátky po italsku

21. srpna 2012

Říkejte tomu čufty, burgry nebo sekaná, chutnat to bude pořád skvěle. Aby ne, vzhledem k použitým...

VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli

10. srpna 2012

Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho...

VIDEO: Zkuste italskou focacciu, další možnou variaci na skvělý chléb

7. srpna 2012

Italové pečou focacciu na víkend, protože se příjemně ukusuje při povídání s přáteli. Těsto je...

Připravte si letní rizoto podle Kateřiny Cajthamlové. Rychlé a dietní

3. srpna 2012

Máte ideální příležitost, jak si vyzkoušet, co obnáší hlídat si jídelníček podle "doktorky...

Kombinace drůbežího masa se sušenou šunkou a ovčím sýrem je dokonalá

31. července 2012

Připravte k obědu jednoduchou a rychlou roládu z vykostěné perličky nebo rovnou z kuřete podle...

VIDEO: Návod na luxusní, deset centimetrů vysoký steak na grilu

24. července 2012

Panzánský steak ze zadního hovězího ořechu připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi uprostřed...

VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem

10. července 2012

Stačí pár kvalitních ingrediencí a máte letní oběd jako víno. Rýže jako rýže, řeknete si možná....

VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich

4. června 2012

Vepřové kotlety vůbec nemusí být fádní, dokazuje "šéf" jejich marinováním v jablečné šťávě. Ve...

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

29. dubna 2012

Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí...

Kuře naporcujte sekyrou a šoupněte ho se zeleninou do jednoho hrnce

25. března 2012

Dobře zapamatovatelný, jednoduchý, zdravý a vynikající je recept na kuře, který si Laďa Kerndl...

VIDEO: Jak vyudit či správně zamrazit čerstvou rybu

18. března 2012

Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka není problém vyudit si čerstvé rybí filety sám doma. Stačí jim...

Farmářské trhy se opět rozjíždějí, letos už po celé republice

15. března 2012

V Praze jsou již několik týdnů v provozu tržiště například na náplavce či na náměstí Jiřího z...

Pohlreichovi se stýská po televizi, natočí další díly Ano, šéfe!

18. ledna 2012

Štáb kultovního pořadu na pokyn šéfa opět vyzývá statečné restauratéry či hospodské, aby se...

„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

20. října 2011

"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené...

VIDEO: V tom nejedu, řekl Pohlreich a v Brně poprvé zabalil natáčení

8. září 2011

Nuda v Brně? Ani náhodou. Přestože Zdeněk Pohlreich na luxusní podnik v brněnském Janáčkově divadle...

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

13. června 2011

"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

23. května 2011

Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

VIDEO: Stažená žabí stehýnka vám zatančí, stačí posolit. Podívejte se

6. dubna 2011

Pro většinu Čechů je konzumace žabích stehýnek stále poměrně exotickou záležitostí, ačkoliv výzkumy...

V tuňákové konzervě vůbec nemusí být tuňák, ukázaly testy

25. března 2011

Při koupi konzervy označené jako tuňák vás čeká hned několik nástrah. Konzerva nemusí obsahovat...

VIDEO: Kaviár pro chudé připravíte z lilku, podle receptu turecké kuchyně

28. listopadu 2010

Babaganuš, neboli “kaviár pro chudé”, je vedle humusu dalším tradičním tureckým předkrmem, který se...

VIDEO: Italský domácí citronový likér, který musíte vyzkoušet

6. června 2010

Stačí slupky z citronů, cukr a konzumní líh a připravíte vynikající likér limoncello, který Italové...

Najdete na iDNES.cz