Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ryby

VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli

10. srpna 2012

Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho...

VIDEO: Zkuste italskou focacciu, další možnou variaci na skvělý chléb

7. srpna 2012

Italové pečou focacciu na víkend, protože se příjemně ukusuje při povídání s přáteli. Těsto je...

Připravte si letní rizoto podle Kateřiny Cajthamlové. Rychlé a dietní

3. srpna 2012  7:40

Máte ideální příležitost, jak si vyzkoušet, co obnáší hlídat si jídelníček podle "doktorky...

Kombinace drůbežího masa se sušenou šunkou a ovčím sýrem je dokonalá

31. července 2012

Připravte k obědu jednoduchou a rychlou roládu z vykostěné perličky nebo rovnou z kuřete podle...

VIDEO: Návod na luxusní, deset centimetrů vysoký steak na grilu

24. července 2012

Panzánský steak ze zadního hovězího ořechu připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi uprostřed...

VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem

10. července 2012

Stačí pár kvalitních ingrediencí a máte letní oběd jako víno. Rýže jako rýže, řeknete si možná....

VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich

4. června 2012

Vepřové kotlety vůbec nemusí být fádní, dokazuje "šéf" jejich marinováním v jablečné šťávě. Ve...

Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami

29. dubna 2012  1:04

Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí...

Kuře naporcujte sekyrou a šoupněte ho se zeleninou do jednoho hrnce

25. března 2012

Dobře zapamatovatelný, jednoduchý, zdravý a vynikající je recept na kuře, který si Laďa Kerndl...

VIDEO: Jak vyudit či správně zamrazit čerstvou rybu

18. března 2012

Podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka není problém vyudit si čerstvé rybí filety sám doma. Stačí jim...

Farmářské trhy se opět rozjíždějí, letos už po celé republice

15. března 2012  9:54

V Praze jsou již několik týdnů v provozu tržiště například na náplavce či na náměstí Jiřího z...

Pohlreichovi se stýská po televizi, natočí další díly Ano, šéfe!

18. ledna 2012

Štáb kultovního pořadu na pokyn šéfa opět vyzývá statečné restauratéry či hospodské, aby se...

„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

20. října 2011

"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené...

VIDEO: V tom nejedu, řekl Pohlreich a v Brně poprvé zabalil natáčení

Zdeněk Pohlreich vysvětluje majitelům, že v polních podmínkách luxusní krmi pro
8. září 2011  9:44

Nuda v Brně? Ani náhodou. Přestože Zdeněk Pohlreich na luxusní podnik v brněnském Janáčkově divadle...

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

13. června 2011

"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.
23. května 2011  15:45

Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

VIDEO: Stažená žabí stehýnka vám zatančí, stačí posolit. Podívejte se

Čerstvá žabí stehýnka zbavená kůže
6. dubna 2011

Pro většinu Čechů je konzumace žabích stehýnek stále poměrně exotickou záležitostí, ačkoliv výzkumy...

V tuňákové konzervě vůbec nemusí být tuňák, ukázaly testy

I maso tuňáka z konzervy by mělo vonět a nebýt nepříjemně cítit rybinou.
25. března 2011

Při koupi konzervy označené jako tuňák vás čeká hned několik nástrah. Konzerva nemusí obsahovat...

VIDEO: Kaviár pro chudé připravíte z lilku, podle receptu turecké kuchyně

28. listopadu 2010

Babaganuš, neboli “kaviár pro chudé”, je vedle humusu dalším tradičním tureckým předkrmem, který se...

VIDEO: Italský domácí citronový likér, který musíte vyzkoušet

Citronový likér limoncello.
6. června 2010  1:16

Stačí slupky z citronů, cukr a konzumní líh a připravíte vynikající likér limoncello, který Italové...

VIDEO: Ital radí, jak na živého humra. Brutální přeměnu na lahůdku zvládnete

9. května 2010

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je...

VIDEO: Pohlreich vyhodil trojzubec a drsného Harryho. Vás naučí kapra

Zdeněk Pohlreich servíruje bílou cibuli plněnou jatýrky.
13. dubna 2010  9:55

Hospoda s kuchyní, ze které vám "za stokorunu bude blbě ještě druhej den". V tom podle Zdeňka...

VIDEO: Citronovou omáčku na pstruha podle Pohlreicha máte za tři minuty

Výroba citronové omáčky na pstruha
16. března 2010

V horské krkonošské chalupě má host dostat k jídlu pořádnou bramboračku, poctivý chlupatý knedlík,...

VIDEO: Tatarák z lososa - blesková pochoutka na poslední chvíli

Tatarák z lososa
30. prosince 2009

Nabídněte hostům tatarák z lososa. Je hotový za chviličku a stane se hvězdou přátelského pohoštění.

Nábřeží Vltavy uprostřed Prahy vypadá jako nejpestřejší přímořská marina

17. dubna 2009

Magnetem pro rybáře i jachtaře bude až do neděle pražské Rašínovo nábřeží a jeho okolí. Zaplnily ho...

Kulaté akvárium: majitelé zverimexů si mnou ruce, akvaristé šílí

9. prosince 2008

Romanticky plující rybička v kulatém akváriu jako dekorace v obýváku. Málokdo si uvědomí, že pro ni...

Krmítko v americkém Ohiu