Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na velké kapry si pořiďte ostrá boilies, to milují nejvíce, tvrdí rybář

aktualizováno 
V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách si Jakub Vágner „posvítil“ na fenomén dnešního rybaření a hlavně kapraření - na boilies. Chutí, velikostí i strukturou mohou tyto kuličky ovlivnit, jak se vám bude u vody dařit.

K vodě si vyšel Vágner s kamarády Janem Tolarem a Danielem Hnoushem. „Boilies musí mít vysokou nutriční hodnotu, aby to bylo pro rybu atraktivnější než přírodní potrava. Aby tam bylo hodně proteinů, vysoký obsah cukrů, musí mít chuť a vůni, aby je to lákalo,“ shrnuje Tolar.

Fotogalerie

„Kapři mají ten dar, že rozpoznají složení. Takže napřed boilies očichají, pak ochutnají a nakonec zjistí, že je pro ně výhodnější nechat se nakrmit, než shánět potravu po celé ploše rybníka,“ vysvětluje.

Podle něj lze pomocí boilies selektovat i druh ryb, které by měly být chyceny, zhruba do dvanácti kilo. Pak už to lze jen pomocí příslušné montáže. Ale i tak doporučuje pro ryby nad deset kilogramů spíše tvrdá boilies hlavně s ostrou příchutí, kterou zase nemají rádi malí kapři.

Za své mistrovské dílo považuje kuličku, která sice vypadá jako nedodělaná, ale ve vodě vypadá jako chuchvalec patentek (larvy pakomárů) a červů, takže pro rybu vypadá naprosto přirozeně a atraktivně. „Ryby nejsou hloupé a rybář se pořád musí snažit je něčím překvapovat,“ tvrdí Jan Tolar.

Celý díl si můžete přehrát na youtubovém profilu Jakuba Vágnera.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Nejchutnějším jablkem je Angold z Holovous, který vydrží až do dubna

Vítězná odrůda Angold

Nejchutnější odrůdou jablek z loňské úrody je odrůda Angold. Rozhodla o tom degustace jablek v Holouvousích na...

Další z rubriky

PŘEHLEDNĚ: Nejlepší tipy na lov hlavních dravých ryb českých vod

Mirek Vojtek s krásnou štikou

Sezona lovu dravých ryb je v plném proudu. Přichystali jsme pro vás tipy, jak se na lov připravit a jaké zvláštnosti a...

Rybář Vágner chce sjednotit dobu lovu. Kdo chodí pozdě z práce, nemá šanci

U vody je nyní božský klid.

Jakub Vágner zahájil kampaň za prodloužení doby lovu tak, aby byla celoročně od čtyř hodin ráno až do půlnoci. Podle...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Najdete na iDNES.cz