Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Na velké kapry si pořiďte ostrá boilies, to milují nejvíce, tvrdí rybář

aktualizováno 
V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách si Jakub Vágner „posvítil“ na fenomén dnešního rybaření a hlavně kapraření - na boilies. Chutí, velikostí i strukturou mohou tyto kuličky ovlivnit, jak se vám bude u vody dařit.

K vodě si vyšel Vágner s kamarády Janem Tolarem a Danielem Hnoushem. „Boilies musí mít vysokou nutriční hodnotu, aby to bylo pro rybu atraktivnější než přírodní potrava. Aby tam bylo hodně proteinů, vysoký obsah cukrů, musí mít chuť a vůni, aby je to lákalo,“ shrnuje Tolar.

Fotogalerie

„Kapři mají ten dar, že rozpoznají složení. Takže napřed boilies očichají, pak ochutnají a nakonec zjistí, že je pro ně výhodnější nechat se nakrmit, než shánět potravu po celé ploše rybníka,“ vysvětluje.

Podle něj lze pomocí boilies selektovat i druh ryb, které by měly být chyceny, zhruba do dvanácti kilo. Pak už to lze jen pomocí příslušné montáže. Ale i tak doporučuje pro ryby nad deset kilogramů spíše tvrdá boilies hlavně s ostrou příchutí, kterou zase nemají rádi malí kapři.

Za své mistrovské dílo považuje kuličku, která sice vypadá jako nedodělaná, ale ve vodě vypadá jako chuchvalec patentek (larvy pakomárů) a červů, takže pro rybu vypadá naprosto přirozeně a atraktivně. „Ryby nejsou hloupé a rybář se pořád musí snažit je něčím překvapovat,“ tvrdí Jan Tolar.

Celý díl si můžete přehrát na youtubovém profilu Jakuba Vágnera.

Autor:



Nejčtenější

Rostou hřiby, někde ještě i smrže. Ale jen na pár místech v republice

Úlovek z tohoto týdne, z lokality u Kostelce nad Černými lesy. Zapomeňte ovšem...

Specifický úkaz, kdy kvetou souběžně rostliny, jež bývají v půlce května již odkvetlé, a současně ty, které vykvetly o...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...



Zamořil panelák cvrčky pro své chameleony. Stálo ho to padesát tisíc

Bez živého hmyzu se chameleoni neobejdou. Jeho přechovávání však má svá úskalí,...

Chovatelství exotických zvířat si často žádá nemalé oběti. Musíte svým mazlíčkům vytvořit ideální podmínky imitující...

V Česku přibývá zelených střech. Fungují jako přírodní klimatizace

Zelená zahrada na rodinném domě na Růmech ve Zlíně

Loni v Česku vyrostlo o polovinu více zelených střech než v roce 2016. Konkrétně to bylo 195 tisíc metrů čtverečních....

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si...

Další z rubriky

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

VIDEO: Tisíce rybářů na dírkách. To je největší rybářský závod na světě

Takto to každoročně vypadá na Brainerd Jaycees Ice Fishing Extravaganza.

Brainerd Jaycees Ice Fishing Extravaganza je největší zimní charitativní závod na světě, kde se sejdou tisíce rybářů na...

Rybáři budou od dubna chytat déle. Liberálnější návrh však neprošel

Jaro přináší k vodám naději, v březnu se doposud mohlo chytat jenom od 5 do 21...

Po bouřlivých debatách mezi rybáři se s účinností od 1. dubna 2018 upravuje denní doba lovu ryb na mimopstruhových...

Najdete na iDNES.cz