Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Kuřecích jatýrek se nebojte. S rukolou vás nadchnou

aktualizováno 
Jsou lidé, kteří játra nemusí. Přitom ta kuřecí jsou velmi jemná a hořkost je minimální. Ve spojení s rukolou jimi uděláte radost každé návštěvě.

Martin Polačko v televizním pořadu Když vaří táta občas sáhne k pokrmům, které by jeho "televizní děti" asi odmítly, nebýt to na obrazovce. Mezi takové pokrmy, které děti často nevezmou do úst, bývají játra.

Fotogalerie

Jedním z receptů, které uvidíte v neděli v podvečer na Prima family, je bleskový salát z rukoly s kuřecími jatýrky. Budete potřebovat jen rukolu, játra, javorový sirup, červený vinný ocet, pepř a sůl.

Postup je jednoduchý. Důkladně properete salát a necháte okapat. Kdo má k tomuto účelu doma odstředivku, má práci usnadněnou.

Na oleji jen játra orestujete a zakápnete javorovým sirupem. "Nebude to sladké?" žasne Polačkův malý pomocník. Kuchař tvrdí, že sladkost se vyruší vinným octem, který přidá vzápětí, to ovšem až po stažení z ohně.

Pak už stačí jen posolit, popepřit, přemístit do mísy s rukolou, zalít výpekem z pánve a promíchat.

Autor:




Nejčtenější

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Další z rubriky

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.