Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Herbář

a b c d e f g h ch i j k l m n o p q r s t u v x y z

V herbáři najdete nejznámější byliny, které si můžete vypěstovat i doma. Ve spolupráci s bioložkou Irenou Svobodovou vás také pozveme za květinami na naše louky, stráně a do lesů.

Salátové bylinky

Letní škola vaření: Salát Cobb krok za krokem

5. července 2008

Salát Cobb namíchal poprvé v roce 1937 majitel losangeleské restaurace The Brown Derby, Bob Cobb....

Letní škola vaření. Ohromte skvělými saláty

4. července 2008

Začíná kurz vaření, ve kterém vás v příštích osmi týdnech naučíme připravovat dezerty, houbové...

Řecký salát

2. června 2008

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...

Netradiční menu na Boží hod

7. prosince 2007

Na Boží hod jsme pro vás připravili recept na nejlepší svíčkovou omáčku a trochu jiné palačinky,...

Letní saláty klasicky i exoticky

11. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Velká jarní kuchařka: saláty k večeři

22. dubna 2007

Úplně nejlehčí a nejzdravější formou večeře jsou saláty. Při přípravě dresinku se nebojte...

K večeři bude salát

6. ledna 2007

Čím na začátku roku zaplašit špatné svědomí z konzumace tun sladkostí? No přece svěžími dobrotami z...

Maroko pro chuť i pro oko

19. srpna 2006

Už jste byli v Maroku? Jestli ne, vydejte se s námi za odkazem berberských a beduínských kuchařek.

Francie s vůní česneku, rozmarýnu a tymiánu

11. srpna 2006

Málokterá evropská kuchyně je tak rafinovaná a pestrá jako ta francouzská, ve které se mísí...

Rajčatový salát s mandlemi a banánovou marinádou

5. června 2003

Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do hlubší skleněné mísy....

Jarní tuňákový salát

6. května 2003

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky. Hrášek...

Salát ze špenátových mušlí s kuřecím masem

8. dubna 2003

Do hluboké zapékací misky s průměrem cca 25 cm naskládáme kousky kuřecího masa v jedené vrstvě,...

Salát z krůtích prsíček s medem

23. ledna 2003

Krůtí prsíčka nakrájíme na hranolky. Smícháme sójovou omáčku, med a pepř. Pokrájené krůtí maso do...

Česnek nejen chutná, ale i léčí

1. října 2002

Česnek je jednou z nejstarších součástí lidské potravy, má dlouhou a bohatou historii. Už naši...

Jak se vaří v zemi galského kohouta

16. prosince 2001

Ačkoliv jsou kozí sýr a čekanka pro Čecha dost nezvyklé ingredience, jsou nejoblíbenější...

Pikantní kuřecí salát

10. srpna 2001

Kuřecí maso nakrájejte na proužky, okurky na malé kostičky, 1/2 hlávkového salátu natrhejte na...

Recept od vás: Rýžový salát se sýrem

26. července 2001

Pro čtyři osoby si připravíme: 20 dkg rýže 10 dkg sýra Eidam vcelku 10 dkg sýra Eidam...

Menu podle Vodnáře

7. února 2001

Vodnáři bývají výstřední a trochu nevypočitatelní. Nemají sklon k labužnictví. Jsou totiž vzhledem...

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

13. října 2000

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky. Hrášek...

Okurkový salát s ředkvičkami a kukuřicí

4. října 2000

Okurku důkladně omyjeme a neoloupanou ji nakrájíme na nudličky. Ředkvičky zbavíme listů, omyjeme a...

Salát není žádná tráva

27. března 2000

Byly doby a nejsou tak vzdálené -, kdy u nás věta »Dal jsem si k obědu dvacet deka salátu«...

Rýžový salát

18. srpna 1999

Rýži propláchneme vodou, spaříme ji vařící vodou, vložíme do kastrolu, zalijeme 1/2 l horké vody,...

Salát se sýrem a slaninou

31. března 1999

1 malé čínské zelí, šťáva z 1/2 citrónu, 2 brambory, 100 g eidamu, 1 mrkev, 1 žlutá paprika, 1...

Bramborový salát s fazolemi

22. prosince 1998

1 kg uvařených brambor, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 4 natvrdo vařená vejce, 200 g salámu, 200...

Vajíčkový salát s brambory

17. prosince 1998

6 vajec uvařených natvrdo, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 3 vařené brambory, lžíce plnotučné...

Krmítko v americkém Ohiu