Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Šéfkuchař Accordi se zamiloval do kedlubny, nabídne ji i v Rusku

aktualizováno 
I od Čechů se má kuchař ověnčený slavnou michelinskou hvězdou co učit. A mohou to být pro nás zdánlivě obyčejné věci.

Šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi. | foto:  Michal Růžička, MAFRA

"Kedlubna – do té jsem se zamiloval," říká Accordi v rozhovoru pro sobotní magazín Víkend DNES. "Samozřejmě jsem ji znal už z Itálie, ale tady jsem se naučil ji vařit, umíte ji na tolik způsobů – syrovou, vařenou, jako hlavní jídlo, předkrm, v kaši, v polévce."

Po čtyřech letech v čele vyhlášené pražské restaurace Allegro hotelu Four Seasons odchází šéfkuchař Andrea Accordi do Ruska bohatší o řadu receptů a ingrediencí, jež objevil až ve zdejších tržnicích a které se chystá připravovat i gurmetům v Petrohradu.

"Pro mě je to velké štěstí, že jsem tady českou kuchyni ochutnal, to se mi v Rusku bude moc hodit," říká o svých plánech muž, který jako první v historii získal pro českou restauraci michelinskou hvězdičku. "Rusové českou kuchyni milují a jsou jí hodně ovlivněni, pro mě je to velká pomoc. Vím, co asi čekají. Metody vaření ruské kuchyně jsou si v mnohém podobné. Hutné, silné chutě, hodně masa, zvěřina. Jedna ze tří restaurací v novém hotelu v Petrohradu bude domácí, čili tam najdete i tu českou. Chci tam přivést trochu české tradice."

Accordiho v čele restaurace Allegro vystřídá Čech Richard Fuchs, s nímž magazín Víkend rovněž přináší rozhovor. Fuchs už v podniku pracoval dříve a zkušenosti sbíral mimo jiné v Egyptě, Švýcarsku a Francii. Vařečky se v Allegru ujímá od února 2012.




Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Holubi mi zničili celý balkon, zachránila mě až síť, popsala čtenářka

Holubi si na balkoně udělali hnízdo.

Naše sousedka tak poctivě krmila holuby, až si zvykli na ni čekat. A našli si k tomu balkon mého syna, který studuje,...

ZE ŽIVOTA: Že jsem ho neporodila? To je jedno, dám mu všechnu lásku
ZE ŽIVOTA: Že jsem ho neporodila? To je jedno, dám mu všechnu lásku

V podstatě jde o pohádku, protože vše končí dobře, jen svatbou to teprve začalo...

Najdete na iDNES.cz