Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Šéfkuchař Accordi se zamiloval do kedlubny, nabídne ji i v Rusku

aktualizováno 
I od Čechů se má kuchař ověnčený slavnou michelinskou hvězdou co učit. A mohou to být pro nás zdánlivě obyčejné věci.

Šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi. | foto:  Michal Růžička, MAFRA

"Kedlubna – do té jsem se zamiloval," říká Accordi v rozhovoru pro sobotní magazín Víkend DNES. "Samozřejmě jsem ji znal už z Itálie, ale tady jsem se naučil ji vařit, umíte ji na tolik způsobů – syrovou, vařenou, jako hlavní jídlo, předkrm, v kaši, v polévce."

Po čtyřech letech v čele vyhlášené pražské restaurace Allegro hotelu Four Seasons odchází šéfkuchař Andrea Accordi do Ruska bohatší o řadu receptů a ingrediencí, jež objevil až ve zdejších tržnicích a které se chystá připravovat i gurmetům v Petrohradu.

"Pro mě je to velké štěstí, že jsem tady českou kuchyni ochutnal, to se mi v Rusku bude moc hodit," říká o svých plánech muž, který jako první v historii získal pro českou restauraci michelinskou hvězdičku. "Rusové českou kuchyni milují a jsou jí hodně ovlivněni, pro mě je to velká pomoc. Vím, co asi čekají. Metody vaření ruské kuchyně jsou si v mnohém podobné. Hutné, silné chutě, hodně masa, zvěřina. Jedna ze tří restaurací v novém hotelu v Petrohradu bude domácí, čili tam najdete i tu českou. Chci tam přivést trochu české tradice."

Accordiho v čele restaurace Allegro vystřídá Čech Richard Fuchs, s nímž magazín Víkend rovněž přináší rozhovor. Fuchs už v podniku pracoval dříve a zkušenosti sbíral mimo jiné v Egyptě, Švýcarsku a Francii. Vařečky se v Allegru ujímá od února 2012.





Nejčtenější

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Další z rubriky

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.