náhledy
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jaké maso od kosti si můžete v masně vybrat a jak ho kupovat.
Autor: Prima TV
Hřbet neboli karé: to je ta část zvířete, ze které pocházejí kotlety.
Autor: Prima TV
Když kupujete žebra, v podstatě by přes maso neměly být vidět kosti.
Autor: Prima TV
Komu nevadí skopové, tak lahůdkou je jehněčí hřbet.
Autor: Prima TV
Telecí kotletka na gril by měla být vysoká zhruba 5 cm.
Autor: Prima TV
Telecí kotletku ještě před marinováním zbavte přebytečného kousku kosti.
Autor: Prima TV
Šlachu obepínající maso nakrojte, aby se vám při grilování kotleta nezkroutila.
Autor: Prima TV
Maso u kosti trošku nařízněte, aby bylo volnější a nestahovalo se směrem ke kosti.
Autor: Prima TV
Takto by měly vypadat telecí kotletky připravené k marinování.
Autor: Prima TV
Připravené kotlety opepřete a osolte.
Autor: Prima TV
Opepřené a osolené telecí kotletky vložte do misky s troškou olivového oleje a lístky tymiánu.
Autor: Prima TV
Z chemicky neošetřeného (nejlépe bio) citronu si naloupejte plátky kůry.
Autor: Prima TV
Citronovou kůru nakrájejte na kostičky.
Autor: Prima TV
Kostičkami citronové kůry posypte marinující se kotlety.
Autor: Prima TV
Kotlety v misce ještě zakapejte citronovou šťávou alespoň z půlky citronu.
Autor: Prima TV
Kotlety během marinování alespoň jednou otočte.
Autor: Prima TV
Zhruba po půl hodin marinování už můžete dát kotlety na rozpálený gril.
Autor: Prima TV
Pokud máte možnost, gril s kotletami přikryjte.
Autor: Prima TV
Po 5 až 6 minutách kotlety otočte.
Autor: Prima TV
Takhle by se kotlety měly na grilu proměňovat v delikatesu.
Autor: Prima TV
Marinované telecí kotletky připravené na grilu
Autor: Prima TV