Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Dnes se seznámíme s nástrojem

aktualizováno 
Začíná nový školní rok, proto začínáme s novým výukovým cyklem. Zájemci o výuku hry na kytaru se budou moci každé pondělí "potkat" s lektorem, který je týden co týden posune o krok dál. Dílů bude celkem 30.

V 1. dílu kytarové školy vás lektor seznámí s kytarou jako nástrojem. Dozvíte se nejen základy dělení na elektrický a akustický nástroj, ale i jednotlivé podtypy. Poradí, kdy natáhnout na kytaru nylonové a kdy kovové struny a seznámí i se základy ladění.

Během seriálu ukáže různé kytarové techniky, ale představí i různé hudební styly, významné hráče i kapely.

Hodně trpělivosti při cvičení přeje redakce.

Tomislav Zvardoň

Narodil se 17. 5. 1973 v Opavě. Absolvoval Vysokou pedagogickou školu s aprobací hudební a výtvarná výchova. Dále navštěvoval kurzy Luboše Andršta, Václava Veselého a Davida Dorůžky.

Působil jako člen orchestru muzikálu Rusalka, Pokrevní bratři a dalšími. První autorský projekt byla kapela Sunrise (CD People). Dalším autorským počinem je kapela Duende založená v roce 2004 – CD Za Branou 2007, CD New Words in Dictionary 2009.

V současnosti se věnuje vlastním projektům Tom Zvardon & Friends a Duende. Dále vystupuje se skupinou Tam Tam Orchestra (Miloš Vacík), Bó Big Band, Kentonmania Bigband, Plum Jam a další.

Autor:



Nejčtenější

Po Česku se prohání tisíce bobrů, lidí už se nebojí a umí i zabíjet

Bobr evropský v plné práci. Vyrušit ho, to se vám nemusí vyplatit.

V české přírodě se znovu zabydlelo zvíře, které jsme kdysi vyhubili. Máme se z návratu bobrů radovat, nebo nabíjet...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...



Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

KVÍZ: Bazmek nebo pačok. Vyznáte se ve starém řemeslnickém slangu?

Rozumíte, když s vámi mluví řemeslník?

Řemeslníci někdy mají tendenci používat termíny, kterými chtějí ohromit zákazníky, aby dali najevo odbornou převahu. Ne...

V Indii zalili omylem psa do asfaltu. Lhostejní dělníci ho odmítli vykopat

Spícího psa zaživa pohřbili do asfaltu

Až vzpoura místních obyvatel donutila silničáře vysvobodit ubohého psa. Kolemjdoucí jim sebrali bagr a psa z nově...

Další z rubriky

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteaky jsou v Philadelphii velmi popuární.

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i praktickou možnost jak si...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle něj je hlavní...

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

Najdete na iDNES.cz