Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru: Probíráme techniky rozeznění tónu

aktualizováno 
Picking či bending, to jsou jedny z mnoha technik, které mohou obohatit techniku hraní sóla. Bez nich by bylo vaše hraní nemastné, neslané.

V 21. lekci se lektor Tomislav Zvardoň zaměří na picking. Ukáže ho na a moll pentatonické stupnici, kterou známe z předchozích cvičení. K hraní pickingu používáme trsátka, a to směrem dolů, nahoru či střídavě.

Zkušební sekvenci hrajete v triolách pomocí střídavé "metody" a je potřeba si hlídat rytmus. Stejně tak je nutné dát si pozor na dynamiku úhozů, směry úhozu nahoru a dolů by měly být co nejvíc stejné.

Za domácí úkol zkuste hrát stejné cvičení ve všech prstokladech, které jste už k a moll pentatonice zkoušeli.

Tomislav Zvardoň

Narodil se 17. 5. 1973 v Opavě. Absolvoval Vysokou pedagogickou školu s aprobací hudební a výtvarná výchova. Dále navštěvoval kurzy Luboše Andršta, Václava Veselého a Davida Dorůžky.

Působil jako člen orchestru muzikálů Rusalka, Pokrevní bratři a dalších. První autorský projekt byla kapela Sunrise (CD People). Dalším autorským počinem je kapela Duende založená v roce 2004:, která vydala CD Za Branou (2007) a New Words in Dictionary (2009).

V současnosti se věnuje vlastním projektům Tom Zvardon & Friends a Duende. Dále vystupuje se skupinou Tam Tam Orchestra (Miloš Vacík), Bó Big Band, Kentonmania Bigband, Plum Jam a dalšími.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...



KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...

Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz