náhledy
Můžete strouhat, jak chcete, ale většinou vám vždycky tvrdá část parmazánu zůstane.
Autor: Profimedia.cz
Připravte si kořenovou zeleninu i skrojky parmazánu či jiného tvrdého sýra.
Autor: MaČ
Kuřecí maso orestujte na kousku másla a trošce olivového oleje, podlijte hrníčkem vroucí vody a přidejte kořenovou zeleninu, tvrdý parmazán a koření, přikryjte pokličkou a strčte do trouby vyhřáté na 130 °C.
Autor: MaČ
Jakmile je upečeno, vyjměte z hrnce maso a změklý parmazán. Vylovte i kuře, případně i cibuli a česnek a vyhoďte.
Autor: MaČ
Pokud je potřeba, můžete zeleninu trochu podlít vývarem.
Autor: MaČ
Kořenovou zeleninu dohladka rozmixujte s vypečenou šťávou.
Autor: MaČ
Rozmixovaný parmazán přidejte do omáčky a dochuťe ji.
Autor: MaČ
Změklý parmazán pokrájejte na kostičky a rozmixujte s trochou omáčky zahuštěné kořenovou zeleninou.
Autor: MaČ
Směs z rozmixovaného parmazánu má sice trochu hrubší konzistenci, ale při ohřívání omáčky ještě trochu povolí.
Autor: MaČ
Maso buď naporcujte a hned s omáčkou a přílohou servírujte, nebo ho vložte zpět do omáčky a v lednici nechte rozležet do druhého dne.
Autor: MaČ
Maso buď naporcujte a hned s omáčkou a přílohou servírujte, nebo ho vložte zpět do omáčky a v lednici nechte rozležet do druhého dne.
Autor: MaČ