náhledy
Doma připravené ochucené ovocné kuličky neobsahují žádné přídatné látky, ani bílý cukr. Energii nedodávají nárazově, uvolňuje se postupně. Přesně tak to děti potřebují, aby vydržely být aktivní po celý den.
Autor: Martina Čermáková
Příklad ingrediencí, které můžete do kuliček použít. Určitě si najdete svoje oblíbené kombinace.
Autor: Martina Čermáková
Základem je sušené ovoce: vypeckované datle nebo švestky, rozinky, zkusit můžete i hrušky.
Autor: Martina Čermáková
Ovoce přes noc namočte, aby nabobtnalo a změklo.
Autor: Martina Čermáková
Případně můžete sušené ovoce krátce povařit v trošce vody.
Autor: Martina Čermáková
Na ovoce zbavené přebytečné vody pak použijte mixér.
Autor: Martina Čermáková
Pokud se vám mixované ovoce usazuje na stěnách nádoby, setřete ho stěrkou a mixujte dál, až bude mít konzistenci lepivé pasty.
Autor: Martina Čermáková
Tak vypadá pasta z rozmixovaných datlí. Můžete ji dál ochutit podle libosti.
Autor: Martina Čermáková
Ochucenou ovocnou pastu dejte na chvíli lehce ztuhnout do chladničky.
Autor: Martina Čermáková
Z lehce ztuhlé hmoty pak modelujte přiměřeně velké kuličky.
Autor: Martina Čermáková
Ty pokládejte na pečicí papír.
Autor: Martina Čermáková
Vymodelované kuličky pak hned obalujte. Třeba v granulovaném včelím pylu, který obsahuje hodně přírodních barviv, s příznivými účinky na naše tělo.
Autor: Martina Čermáková
Kuličky můžete obalit třeba i v loupaných konopných semínkách.
Autor: Martina Čermáková
Hotové kuličky vkládejte do papírových košíčků a nechte v lednici ztuhnout. Můžete je tam i skladovat, ideálně v uzavřené plastové nádobě, a odebírat je podle potřeby.
Autor: Martina Čermáková
Ovocné kuličky se zeleným čajem a čokoládové obalené v sezamových semínkách.
Autor: Martina Čermáková
Zelené kuličky jsou ochucené zeleným práškový čajem (mača), ty obalené v sezamoých semínkách jsou obarvené a ochucené čistým kakaovým práškem, takže chutnají jako kvalitní čokoláda.
Autor: Martina Čermáková
Ovocné kuličky jsou zdravou variantou sladké svačiny nejen pro děti, ale i pro dospělé.
Autor: Martina Čermáková