Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Přístroj na domácí limonádu vyrobí i pivo, bude to světlý "ležák"

aktualizováno 
Bude to jako byste vyráběli limonádu z perlivé vody. Místo sirupu budete moct využít pivní koncentrát, který nyní začne dodávat výrobce SodaStream.

Z litrové lahve bude možní vyrobit tři litry piva. | foto: SodaStream

Pivo pod značkou Blondie by podle tiskové zprávy mělo být světlý ležák z kategorie pils a obsahovat asi 4,5 procenta alkoholu. V reálu jej zatím nikdo běžně neochutnal, začne se nejprve dodávat do Německa a Švýcarska, do konce letošního a začátkem příštího roku by se podle vyjádření společnosti se měla distribuce rozšířit i do dalších zemí.

Na koho chce Sodastream se svým výrobkem cílit, není zatím příliš jasné. „Jsme rádi, že naše nová značka může zachytit trend globálně rostoucího trendu domácího řemeslného piva,“ uvedl na jedné straně Daniel Birnbaum, generální ředitel izraelské společnosti pro deník Daily Mail.

Nezdá se ovšem příliš pravděpodobné, že by milovníci specialit z řemeslných (tzv. craft) pivovarů výrobek ze sirupu ocenili. Spíše tak míří na konzumenty, pro které je prioritou cena. To ostatně zdůrazňuje i tisková zpráva, podle níž jsou náklady na dvě deci piva 20 centů (dvoudecová sklenice je součástí „dárkového“ balení). V přepočtu za 50 centů za půllitr lze ovšem v německých diskontech sehnat i běžné laciné plechovkové pivo.

Koupili byste si takový pivní koncentrát?

celkem hlasů: 1072

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 12. června 2016. Anketa je uzavřena.

Bude záležet na tom, jak to bude chunat, pak uvidím 506
Tak to si zajdu radši se džbánkem do hospody 504
Jako záloha pro případ nouze to nemusí být špatné 62

SodaStream je námětem mnoha lidových pokusů. Protože jsou originální sirupy dost drahé, běžně se vyrobená sodovka míchá s domácími sirupy, anebo i s těmi kupovanými, jen levnějšími. Podívejte se na Youtube, jak si žena v Austrálii vyrábí z krabicového vína šumivé.

Autor:




Nejčtenější

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Další z rubriky

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.