Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Přístroj na domácí limonádu vyrobí i pivo, bude to světlý "ležák"

aktualizováno 
Bude to jako byste vyráběli limonádu z perlivé vody. Místo sirupu budete moct využít pivní koncentrát, který nyní začne dodávat výrobce SodaStream.

Z litrové lahve bude možní vyrobit tři litry piva. | foto: SodaStream

Pivo pod značkou Blondie by podle tiskové zprávy mělo být světlý ležák z kategorie pils a obsahovat asi 4,5 procenta alkoholu. V reálu jej zatím nikdo běžně neochutnal, začne se nejprve dodávat do Německa a Švýcarska, do konce letošního a začátkem příštího roku by se podle vyjádření společnosti se měla distribuce rozšířit i do dalších zemí.

Na koho chce Sodastream se svým výrobkem cílit, není zatím příliš jasné. „Jsme rádi, že naše nová značka může zachytit trend globálně rostoucího trendu domácího řemeslného piva,“ uvedl na jedné straně Daniel Birnbaum, generální ředitel izraelské společnosti pro deník Daily Mail.

Nezdá se ovšem příliš pravděpodobné, že by milovníci specialit z řemeslných (tzv. craft) pivovarů výrobek ze sirupu ocenili. Spíše tak míří na konzumenty, pro které je prioritou cena. To ostatně zdůrazňuje i tisková zpráva, podle níž jsou náklady na dvě deci piva 20 centů (dvoudecová sklenice je součástí „dárkového“ balení). V přepočtu za 50 centů za půllitr lze ovšem v německých diskontech sehnat i běžné laciné plechovkové pivo.

Koupili byste si takový pivní koncentrát?

celkem hlasů: 1072

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 12. června 2016. Anketa je uzavřena.

Bude záležet na tom, jak to bude chunat, pak uvidím 506
Tak to si zajdu radši se džbánkem do hospody 504
Jako záloha pro případ nouze to nemusí být špatné 62

SodaStream je námětem mnoha lidových pokusů. Protože jsou originální sirupy dost drahé, běžně se vyrobená sodovka míchá s domácími sirupy, anebo i s těmi kupovanými, jen levnějšími. Podívejte se na Youtube, jak si žena v Austrálii vyrábí z krabicového vína šumivé.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Další z rubriky

Akumulační vložky jsou jako skládačka, objednávají se zvlášť.
Malý výkon a akumulaci. Taková krbová kamna potřebují nízkoenergetické domy

Klasická krbová kamna jsou perfektní pro nezateplené chaty a chalupy. Ale nové domy, které se stále častěji staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu,...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Do čatní můžete skvěle zpracovat přebytky úrody, od švestek po rajčata, která...
Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.