Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

aktualizováno 
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.

Mezi stánky se loni našlo i sladké mlsání. | foto: Foodparade

Že amatérští kuchaři dokážou výborně vařit a že mají o obor zájem, ukazuje i složení kurzů vaření. Chodí tam mladí i staří, ale ne proto, aby se naučili jen základy, ale v poslední době i ti, kdo se hlásí na „vyšší dívčí“.

Foodparade 2014

Můžete se těšit na více než 20 předních restaurací z Prahy a okolí a více než 25 farmářských stánků a stánků s delikatesami.

Čeká na vás mnoho nových tváří z gastronomie, ale i stálice posledních let, jako jsou Hotel InterContinental, restaurace U Modré Kachničky, Občanská Plovárna a mnoho dalších.

„Funguje to tak, že často lidé přijdou jen třeba s dárkovým poukazem a vracejí se s tím, že takto trávit volný čas je jim příjemné a chtějí se od lektora přiučit finty, na které by sami v kuchyni neměli možnost přijít,“ popisuje Petra Plánková ze školení Chefparade, která organizuje kurzy vaření.

V rámci čtvrtého ročníku festivalu jídla Foodparade, který se bude konat 6. - 7. září 2014 na zámečku v Troji, proběhne i soutěž amatérů. Aby se mohli probojovat až do tohoto finále, musí poslat přihlášku se svým houbovým receptem do 22. srpna, veškeré podrobnosti najdou na stránkách festivalu.

Odborná porota z jejich receptů vybere 12 semifinalistů, kteří ho pak uvaří ve škole vaření Chefparade a vybraných šest se může těšit na finále v Troji. A aby to bylo zábavnější, utkají se přímo s „Velký Šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem. Hodnotit se bude chuť, vzhled, originalita, ale i práce se surovinami.

Autor:




Nejčtenější

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Další z rubriky

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Rodičovská v životopisu: Patří tam, nebo ne?
Rodičovská v životopisu: Patří tam, nebo ne?

Sehnat práci s dítětem se dá, jen se na to musí správně.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.