Zúčastněte se naší soutěže a vyhrajte jednu z grilovacích pečetí, jejíž pomocí můžete do grilovaného pokrmu obtisknout vzkaz pro každého strávníka, vtip nebo třeba jeho iniciály. Mimo pěti hlavních čtenářských cen jsme pro tři nejlepší recepty přichystali ještě redakční cenu, a to soupravu zástěry a grilovací rukavice.
Zde můžete posílat své příspěvky |
Podrobné informace o celé soutěži najdete zde.
Výhra v soutěži: grilovací pečeť
Neocenitelná pomůcka pro opravdové fanoušky grilování. Označte na grilu porce, které jsou pálivé. Označte steaky podle druhu masa nebo stupně propečení. Bavte se s přáteli! Ocejchujte steaky iniciály vašich přátel nebo jejich jmény. Předejte jim třeba krátký vzkaz vypálený na kusu dobře připraveného masa.
Délka pečeti 44 centimetrů, kvalitní ocelová lišta zakončená dřevěným madlem s poutkem na zavěšení. Celkem obsahuje 55 písmen s výškou 10 milimetrů. Více informací najdete na www.ignazrosler.cz.
Pečlivě si pročtěte pokyny, abyste zvýšili šance, že váš příspěvek bude zveřejněný, a tím se dostali i do ankety, ve které budou nakonec čtenáři vybírat nejlepší příspěvky z grilovačky.
Z prvních zkušeností ze zaslaných příspěvků: nešetřete písmenky, když budete posílat recept. Jasně napište, jaké suroviny jste použili, a srozumitelně popište postup při grilování.
Je sice pěkné, když k obrázku napíšete „Vše s láskou“, ale ostatním tím při grilování moc nepomůžete. Fanoušci grilování potřebují vědět, co předem nakoupit a jak potom postupovat.
Grilované nektarinky se zakysanou smetanou a ořechy
Recept poslal Martin Beránek.
„Tímto jednoduchým receptem rozhodně sklidíte „ovoce“ u vašich přátel, neboť dezert prostě k jídlu patří a je jedno, jestli jste v kuchyni, nebo u ohně v lese,“ doporučuje autor.
„Hezky měkkou nektarinku říznu na půl, zlehka ji osolím a opepřím a na vnitřní stranu posadím malý kousek másla. Takto připravené nektarinky griluju do fáze, kdy se začínají lehce přichytávat,“ popsal.
Nakonec ozdobí lžičkou zakysané smetany a upraženou směsí ořechů. Použít lze kešu, mandle, ale třeba i piniové ořechy.