Když už budete grilovat, nezapomeňte pokrm vyfotografovat, přidat recept a poslat nám ho na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Kompletní pravidla, kam je a v jaké formě posílat, najdete v tomto článku. Soutěž je dlouhodobá a své příspěvky můžete posílat až do konce června. Nejlepší recepty nakonec odborná porota ocení dvěma kontaktními grily Sage a udicí pistolí stejné značky.
První recept je téměř klasika a poslal ho Libor Půlpán.
Budete potřebovat:
- 2 celá kuřata
- 1l Coca Cola Zero (bez cukru)
- šťáva ze dvou pomerančů
- šťáva z dvou citronů
- 1/2 šálku medu
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky černého pepře
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Rozpulte obě kuřata na polovinu a odstraňte kosti (jak na vykostění podle Pohlreicha čtěte zde). Smíchejte přísady a připravte si marinádu. Kuře vložte do sáčku a nalijte na něj marinádu. Maso je dobré marinovat v chladu nejméně dvě hodiny.
Umístěte kuře na horký gril a grilujte z obou stran. Kuřata průběžně potírejte zbylou marinádou, dokud nebudou hotová (vnitřní teplota 75 °C).