Richard Sochor pro vás přichystal lákavou zapečenou bramboru se sýrem, zakysanou smetanou a slaninou.
- větší oválné brambory
- různé druhy tvrdých sýrů
- anglická slanina
- zakysaná smetana
- česnek
Celé větší brambory omyjete, položíte mezi dvě dřevěné vařečky a řez vedle řezu, na opravdu tenké plátky, nakrájíte až k vařečkám. Ty vám pomohou k tomu, že bramboru nerozkrojíte celou, ale bude nedokrájená na výšku vařečky. Osolíte, přendáte nedokrojenou stranou na pečicí papír do trouby a pečete na 180 °C doměkka.
Necháte vychladnout a dle uvážení (přibližně mezi každý třetí řez) dáte plátek sýra. Znovu dáte na pár minut do trouby zapéct se sýrem.
Mezitím osmažíte anglickou slaninu.
Zapečené brambory vyndáte na talíř, přidáte zakysanou smetanu s česnekem a navrch anglickou slaninu.