Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  13:00
Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což nebyl vůbec snadný úkol. U každého ze zaslaných receptů a fotografií bylo vidět, jak účastníci soutěže grilování milují a přemýšlí o něm.

Ideální náplň do sendviče | foto: David Kubricht

Grilování je především o setkávání s přáteli a každý mistr grilu se snaží dotáhnout recept k dokonalosti. Proto bylo velmi těžké rozhodnout, který se nám líbí nejvíce.

Shodli jsme se, že první místo si zaslouží Richard Burnog. Nespokojil se pouze s hozením masa na gril, ale přemýšlel i nad přílohami a kombinací různých surovin. 

I proto si odnese elektrický kontaktní gril BGR840, který je vybaven speciální integrovanou teplotní sondou. Její menu má pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).

Letní grilování

Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pozná, kdy je připravené podle vašich preferencí. Součástí je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).

Druhé místo měl původně obsadit Libor Půlpán za kuře grilované vcelku. Bohužel jsme až po zveřejnění článku zjistili, že nesoutěžil korektně, protože ke svému receptu přiložil fotografii staženou internetu z této adresy. Což rozhodně nění fér.

Proto jsme rozhodli, že na jeho místo postoupí původně třetí uchazeč, Zdeněk Votýpka s jeho gyrosem naležato.

Odnese si kontaktní gril BGR200, který umožňuje grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší pro šťavnaté steaky.

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Elektrický kontaktní gril BRG200

Elektrický kontaktní gril BRG200

Udicí pistole The Smoking Gun

Udicí pistole The Smoking Gun

Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit papírovým ubrouskem bez použití saponátu.

Na třetím místě skončil David Kubricht. Určitě se mu k jeho experimentům bude hodit udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která povýší různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše ji naplníte dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme, aby si své výhry užili. Společnost FAST, která věnovala ceny do soutěže, se výhercům ozve a domluví se na jejich předání.

Autor:


Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...

VIDEO Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

Tuňák s pečenými bramborami a rajčatovým salátem

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...



KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

S citem budovaná zahrada je vzpomínkou na bratra, který jí dal nejvíc

V oblasti Lužických hor se nádherně kvetoucím rododendronům a azalkám skvěle...

Přes tři desítky let práce se skrývají za rozlehlou zahradou, kde původně rostly jen náletové dřeviny a ležela spousta...

Další z rubriky

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během léta 30 nominovaných...

Najdete na iDNES.cz