Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  13:00
Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což nebyl vůbec snadný úkol. U každého ze zaslaných receptů a fotografií bylo vidět, jak účastníci soutěže grilování milují a přemýšlí o něm.

Ideální náplň do sendviče | foto: David Kubricht

Grilování je především o setkávání s přáteli a každý mistr grilu se snaží dotáhnout recept k dokonalosti. Proto bylo velmi těžké rozhodnout, který se nám líbí nejvíce.

Shodli jsme se, že první místo si zaslouží Richard Burnog. Nespokojil se pouze s hozením masa na gril, ale přemýšlel i nad přílohami a kombinací různých surovin. 

I proto si odnese elektrický kontaktní gril BGR840, který je vybaven speciální integrovanou teplotní sondou. Její menu má pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) a typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).

Letní grilování

Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pozná, kdy je připravené podle vašich preferencí. Součástí je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).

Druhé místo měl původně obsadit Libor Půlpán za kuře grilované vcelku. Bohužel jsme až po zveřejnění článku zjistili, že nesoutěžil korektně, protože ke svému receptu přiložil fotografii staženou internetu z této adresy. Což rozhodně nění fér.

Proto jsme rozhodli, že na jeho místo postoupí původně třetí uchazeč, Zdeněk Votýpka s jeho gyrosem naležato.

Odnese si kontaktní gril BGR200, který umožňuje grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší pro šťavnaté steaky.

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Elektrický kontaktní gril BRG200

Elektrický kontaktní gril BRG200

Udicí pistole The Smoking Gun

Udicí pistole The Smoking Gun

Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit papírovým ubrouskem bez použití saponátu.

Na třetím místě skončil David Kubricht. Určitě se mu k jeho experimentům bude hodit udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která povýší různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše ji naplníte dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme, aby si své výhry užili. Společnost FAST, která věnovala ceny do soutěže, se výhercům ozve a domluví se na jejich předání.

Autor:

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.

VIDEO Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky....


Nejčtenější

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Přes svou závislost na alkoholu se Richard Konečný ukáže jako schopný kuchař,...

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

Polévka z kukuřice s paprikou, jarní cibulkou a koriandrem

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se stravovat kvalitně a přitom...

Další z rubriky

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

SOUTĚŽ: Ukažte vaše oblíbené relaxační místo a vyhrajte infrasaunu

V Isabel 2 je dostatek místa až pro dva lidi.

Podstatou soutěže je ukázat, že jakákoliv domácí tvůrčí činnost je zdrojem potěšení i relaxace a uvolňuje od...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Přes svou závislost na alkoholu se Richard Konečný ukáže jako schopný kuchař,...

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v...

Rozdáváme 50 balíčků pracího gelu a aviváže od Feel Eco. Přihlaste se o ně
Rozdáváme 50 balíčků pracího gelu a aviváže od Feel Eco. Přihlaste se o ně

Máme pro vás připraveno 50 pracích gelů a 50 aviváží od značky Feel Eco, které vaše prádlo vyperou čistě a ekologicky. Dopřejte svým dětem hygienicky čisté prádlo bez zatěžování životního prostředí.

Najdete na iDNES.cz