Šťavnatá a voňavá panenka
Tento recept poslala čtenářka Gabriela Koželuhová.
Koření (celý pepř, kmín, sušený rozmarýn, kuličky koriandru) rozdrtíme v hmoždíři. V misce smícháme s olivovým olejem, rozmačkaným nebo sušeným česnekem a solí do konzistence řidší kašičky.
Pokud máme čerstvé bylinky (ideálně rozmarýn, majoránka, oregano), tak přidáme i je. Panenku v koření obalíme a dáme do lednice odležet alespoň přes noc.
Gril rozpálíme a panenku zprudka opečeme ze všech stran do zlatohněda. Poté ji stáhneme na stranu grilu (nesmí se již opékat, vysušili bychom ji) a necháme ji cca 5 minut uklidnit.
Nakrájíme na medailonky a podáváme s česnekovým máslem nebo s pestem z medvědího česneku a v podstatě s jakoukoliv přílohou.