Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Soutěžte o grily za 100 tisíc v novém speciálu iDNES.cz Letní grilování

aktualizováno 
Vyfoťte své nejpovedenější grilované jídlo a pošlete fotku do redakce, můžete vyhrát jeden ze čtyř grilů i s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 korun. Soutěží startuje nová příloha iDNES.cz Letní grilování, ve které najdete tipy a nejoblíbenější recepty.

ilustrační snímek | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Soutěž vyhlašujeme v rámci naší letní grilovací přílohy, kterou jsme pro vás připravili. A pro gastronomické nadšence vznikla stránka Letní grilování s nejlepšími recepty, videi i servisními tipy.

Co je v letní grilovací příloze

Na jednom místě čtenáři najdou oblíbené recepty na přípravu masa, zeleniny, sýrů, omáček, marinád i příloh. Na stránce mají svoje místo i čtenářsky oblíbené videorecepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Fotogalerie

Nezapomnělo se ale ani na samotné grily. Napadlo vás někdy, že si můžete doma vyrobit vlastní gril? A víte, na kterých typech grilu připravíte maso nejzdravějším způsobem? Rady i podrobné návody na vás čekají ve vypečené letní příloze.

Teď do této přílohy můžete přispět i vy. Pošlete fotografii vašeho „majstrštyku“, tedy co, co považujete za svůj nejlepší a nejosvědčenější grilovací recept s krátkým postupem. My pak zařadíme vaši fotku i s postupem do fotogalerie, ve které budou moci sami čtenáři hlasovat o nejlepší recept a fotografii.

Od kdy do kdy posílat fotky

Fotografie a recepty můžete posílat od této chvíle až do půlnoci 31. července, a to na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Fotky by měly mít šířku alespoň 1000 bodů. Nezapomeňte připsat vaše kontaktní údaje, nejen e-mail, ale nejlépe i telefon, abychom vás mohli co nejrychleji zkontaktovat v případě výhry.

Na začátku srpna pak z došlých fotografií sestavíme velkou fotogalerii, ve které až do 15. srpna budete moci hlasovat, který recept se vám líbí nejvíce. Podle počtu přidaných hlasů pak vzejdou čtyři výherci nových grilů.

O co se hraje

Ceny do soutěže věnovala společnost Weber, která je mezi domácími grily uznávaným etalonem. Ve hře jsou čtyři grily, od stacionárního plynového, přes klasické kotlové až po malý elektrický, které se hodí i na balkon. Na jednotlivé modely se můžete podívat ve fotogalerii. Připravili jsme pro vás balíčky tak, abyste mohli využít rovnou všech možností, které tyto grily nabízejí.

Velké výhry

1) Geneisis E-330 GBS (plynový gril)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok, se kterým můžete na grilu vařit jako na specializovaném sporáku

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice) - nezbytné doplňky pro každého mitra grilu

+ grilovací kartáč Triangl (na čištění roštu) 30 cm , kterým očistíte rošt před dalším grilováním

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra - stylový doplněk, se kterým budete vždycky cool a nezacákáte se omastkem

+ Weber Bible grilování - příručka shrnující všechny zásady grilování, která udělá mistra i z amatéra

2) Q 2400 stand (elektrický gril)

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací kartáč Triangl (na čištění roštu) 30 cm

+ čistič grilů Q - usnadňuje čištění grilu

+ grilovací rukavice černá, dlouhá - s ní se nikdy nespálíte

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

3) Master Touch GBS (gril na dřevěné uhlí)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok

+ zapalovací set (komín Rapidfire, 2kg nových briket, 6ks podpalovacích kostek) - geniální vynález, který maximálně zjednodušuje rozpálení klasického grilu na dřevěné uhlí. V „komínu“ se celá várka uhlí rychle rozpálí a pak se vsype do grilu. Vše bez starostí a bez pracného rozfoukávání.

+ grilovací kartáč s bambusovou rukojetí a štětinami z ušlechtilé oceli (na čištění roštu) 46 cm

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

4) Master Touch GBS (gril na dřevěné uhlí)

+ Gourmet BBQ System - pánev Wok

+ zapalovací set (komín Rapidfire, 2kg nových briket, 6ks podpalovacích kostek)

+ grilovací kartáč s bambusovou rukojetí a štětinami z ušlechtilé oceli (na čištění roštu) 46 cm

+ grilovací náčiní třídílné (lopatka, kleště, vidlice)

+ grilovací rukavice černá, dlouhá

+ grilovací zástěra

+ Weber Bible grilování

Kompletní pravidla soutěže najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.