Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

aktualizováno 
V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly minihamburgery, ale i grilovaný ananas nebo mořské plody.
Část 1/4

Minihamburgery

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Miniburgery podle Ivety Martinovské

Soutěž jsme vyhlásili už 25. dubna vzhledem k tomu, že letošní počasí začalo připomínat grilovací sezonu těsně po konci zimy. Měli jste za úkol poslat fotografie z grilování a recept, abychom společně mohli inspirovat i ostatní čtenáře. Během příštího týdne se sejde odborná porota, která ze zveřejněných receptů vybere tři výherce.

První dnešní recept poslala Iveta Martinovská, která miluje hamburgery v miniaturní formě. Housky si také připravuje sama.

Recept na 12 bulek:

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 40 g moučkového cukru a jedno čerstvé droždí, sezamová semínka na posypání bulek.

Smíchejte suroviny a nechejte vykynout pod utěrkou zhruba tři čtvrtě hodinky, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak vytvarujte bulky a nechejte ještě tak čtvrt hodinku dozrát. Pak je nasázejte na plech a v troubě rozpálené tak na 180 °C je pečte asi 15 minut.

Recept na hamburgery:

500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, petržel, sůl, pepř.

Přípravu hamburgeru není nijak zvlášť rozvádět, spíš dbejte na to, aby placky odpovídaly průměru bulek, které jste předem upekli. Obsah hamburgeru je na uvážení každého, já jsem použila sýr čedar, rajče, okurku, majonézu. Než začnete obsah ládovat do housky, nechejte je na řezu opéct na grilu, nejlépe po potření troškou oleje, aby lépe chytily barvu.

Autor:


Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu

VIDEO Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit...

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

Barevné kuřecí špízy

VIDEO I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává...


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...



KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

S citem budovaná zahrada je vzpomínkou na bratra, který jí dal nejvíc

V oblasti Lužických hor se nádherně kvetoucím rododendronům a azalkám skvěle...

Přes tři desítky let práce se skrývají za rozlehlou zahradou, kde původně rostly jen náletové dřeviny a ležela spousta...

Další z rubriky

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během léta 30 nominovaných...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz