Grilovaný a flambovaný ananas
Postup:
Důležité je vybrat dobrý ananas. V obchodě si k němu vždy čichněte (musí mít nasládlou vůni) a zkontrolujte, jestli ve spodní části není plíseň (místo, kde byl ananas odseknut).
Plátky ananasu posypte skořicí a ogrilujte z obou stran. Poté si na pánvičce rozehřejte med s třtinovým cukrem (výhodou je, když máte gril s bočním hořákem, ale pánvičku lze použít i normálně na roštu grilu) a přilijte k této směsi trošku pomerančového džusu.
Nechejte cukr zkaramelizovat a džus trochu vyvařit. Na pánev poté přidejte ogrilované kousky ananasu. Jakmile bude pánvička pořádně rozehřátá, tak přilijte kvalitní bílý rum. Pokud byla pánev dobře rozehřátá, tak alkohol ihned vzplane. Jakmile vyhoří, ihned podávejte. Nezapomeňte kousky ananasu důkladně polít směsí z pánve.