Nabroušená křídla
Recept na ostrá marinovaná křidélka poslal Luděk Müller.
Marináda:
Na rostlinném oleji opečeme jednu najemno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme čtyři nakrájené stroužky česneku.
Po chvilce přidáme jedno nakrájené rajče a zalijeme protlakem. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Podle toho, jak chceme marinádu pikantní, přidáme nakrájenou pokud možno čerstvou chilli papričku. Chvíli povaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout.
Tuto marinádu můžeme použít i na vepřová žebra.
Postup:
Čerstvá kuřecí křídla naložíme do vychlazené marinády na několik hodin, nejlépe přes noc. Část marinády si schováme na potírání křídel během grilování.
Na závěr ugrilovaná křídla posypeme najemno nakrájeným čerstvým koriandrem s chilli papričkou.