Grilovaný špíz s česnekovým dipem
Oblíbený recept na špízy na grilu poslala Kateřina Wolfová.
Budete potřebovat:
- vepřové maso
- anglická slanina
- klobása
- cuketa
- žampiony
- paprika
- cherry rajčátka
- cibule – výborná je i nakládaná cibulka
Na dip:
- jogurt
- majonéza
- bylinky ze zahrádky
- česnek
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a necháme odležet, ideálně přes noc. Před napichováním všechny suroviny promícháme s masem abychom je již nemuseli potírat.
Na výrobu dipu smícháme ve stejném poměru jogurt a majonézu. Přidáme rozetřený česnek a libovolnou čerstvou bylinku. Čtenářka používá libeček, tymián nebo například kopr a petrželku. Podáváme s opečeným pečivem.