Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Soutěž o gril s infračerveným ohřevem, který dělá šťavnatější steaky

aktualizováno 
Speciální konstrukce z plátu nerezové oceli nenechá pronikat plameny přímo k masu jako u běžného grilu. Propouští je jen částečně přes spoustu malých otvorů. Díky tomu se většina sálavého tepla změní na infračervené, které vyzařuje přímo do jídla a tepelně ho upraví.

Technologie infračerveného grilování je specialitou amerického výrobce grilů Char-Broil. Jeho výhodou má být to, že se z roštu dokáže vyzářit naprosto stejnoměrné teplo o teplotě 300–400 °C po celé ploše grilu.

O gril soutěžte zde

Vyhrát můžete gril Imperial v ceně 13 500 korun. Je vybaven třemi hořáky, přičemž každý z nich má vlastní teploměr, a bočním hořákem pro přípravu omáček nebo polévek. Otázky najdete ZDE. Soutěž je připravena ve spolupráci se společností Mountfield.

Základem je rošt. „Technologie TRU-Infrared je založena na přeměně tepla. Když horký vzduch z hořáků dorazí k roštu, jeho pohyb se prudce zpomalí.

Kvůli malým otvorům nemůže teplo pronikat překážkou tak rychle. Rozšiřuje se tudíž rovnoměrně všemi směry, přičemž zahřívá spodní stranu roštu. Takto vyhřátá plocha potom funguje jako infračervený zářič,“ vysvětluje Martin Veselý, odborník na grily ze společnosti Mountfield.

Zatímco sálavé konvekční teplo z běžného grilu podle výrobce vysuší okrajovou vrstvu masa a šťáva s tukem unikne, infračervené frekvence proniknou rovnou dovnitř, přičemž zachovají přírodní šťavnatost a chuť masa. Drobné otvory brání plamenům pronikat vzhůru a zároveň nenechají tuk odkapávat rovnou do hořáku.

Fotogalerie

Ten se hromadí na ploše mezi masem a roštem, kde není dost kyslíku, aby došlo ke vzplanutí a připálení. Místo toho se část odpaří v podobě kouře, který je charakteristický pro tento způsob grilování a přidává masu ještě intenzivnější chuť a vůni a část je zachycena v odkapávací misce.

Jestliže dáváte přednost tradičnímu grilování, můžete zvolit gril na dřevěné uhlí. Pokud chcete grilovat v dosahu zásuvky, zvolte elektrickou variantu. Pro lidi, kteří dávají přednost grilování na plynu, je tu ještě další bonus. Podle výrobce takový způsob ušetří i 30 % spotřeby plynu s konvenčním způsobem plynového grilování.

Vyhlášení vítěze

Do soutěže se přihlísilo 2400 čtenářů. Generátor náhodných čísel určil jako vítěze Tomáše Nadrchala. Vítězi blahopřejeme a kontakt předáváme prodejci, který se domluví na způsobu předání.

Autor:



Nejčtenější

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Skončilo první kolo velké fotografické soutěže o nejkrásnějšího pejska

Gustav

Čtyřtýdenní soutěž dospěla k prvnímu vyhlášení výsledků, kdy spolu zápolí vždy automatem náhodně vybrané dvojice psů....

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...

Další z rubriky

Tulipány a spol. sázejte právě teď, ať stihnou do jara nabrat sílu

Květinové cibulky musí být pevné a bez známek plísně či jiného poškození.

Má-li vaše zahrada na jaře rozkvést pestrými květy cibulovin, právě teď na podzim si vyhrňte rukávy a začněte je strkat...

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

Batáty neboli sladké brambory lze grilovat, péct v troubě i zpracovat na pyré....

Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí...

Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.