Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Děčín smetl konkurenci na mistrovství v bramborovém salátu

aktualizováno 
Čtvrtý ročník mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu ovládl tým učitelů z děčínské střední školy řemesel a služeb. V konkurenci dalších 16 týmů oslovil jejich salát porotu především některými netradičními ingrediencemi. Studenti děčínské školy se umístili na třetím místě.

Děčínský vítězný tým | foto: www.sosruska.cz

Vítězové do své pochoutky kromě obvyklých přísad přidali také třeba fazolové lusky, jablka nebo worcesterovou omáčku. "Celý salát pak soutěžící dozdobili restovanou slaninou v čokoládě," vysvětloval organizátor akce Adam Novák, za co porota také přidávala body. Nebylo to poprvé, co se na mistrovství objevily v salátech netradiční suroviny. Už loni některé týmy přidávaly do salátů olivy, ředkvičky nebo parmazán (viz článek s videem, kde najdete postup na výrobu vítězného bramborového salátu).

Nazdobená porce salátu

Celému klání přihlíželo v Mratíně několik stovek diváků. "Akce je stále populárnější. Loni soutěžilo 15 týmů, letos o dva více. Navíc se nám zdá, že roste i kvalita výsledných produktů, porota to má každým rokem složitější," říká Novák. Hodnotí se přitom nejenom chuť, ale i vizuální dojem.

Soutěž, která byla původně zamýšlená jako recese, se podle pořadatelů ujala díky velké oblibě bramborového salátu v Česku. "Původně šlo o zábavnou akci pro lidi z Mratína a okolí. Zájem nás překvapil. V současné době se hlásí lidé z celé republiky," řekl ředitel soutěže Jiří Kvasnička.

Studentský tým skončil třetí

Mimo přehlídky zručnosti a kuchařské kreativity při přípravě bramborového salátu nabídl čtvrtý ročník oblíbené gastronomické akce také staročeský jarmark s domácí zabijačkou a stánky s adventní tematikou.

Autor:




Nejčtenější

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Další z rubriky

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Okurková limonáda v 7 minutách!
Okurková limonáda v 7 minutách!

Vyměňte kupované limonády za domácí.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.