Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

Soutěž   12:00aktualizováno  12:00
V rámci naší speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo a přiložte recept. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Grilovací sezona začala. | foto: Profimedia.cz

Soutěž bude trvat do konce června. Každou sobotu pak vybereme a zveřejníme několik nejlepších receptů jako inspiraci pro ostatní čtenáře. 

Na konci června pak odborná porota vybere tři nejlepší recepty a ty odmění cenami.

Letní grilování

Fotografie pořizujte nejlépe v šířkovém formátu, minimální šířka je 1000 obrazových bodů, přičemž maximální velikost souboru by neměla překročit 5 MB. 

Fotografie a recept posílejte na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE.

O co se hraje

Ceny do soutěže věnovala společnost Fast, která je exkluzivním prodejcem grilů Sage, o které se hraje.

1. První cenou je chytrý kontaktní gril BGR840, který je vybaven integrovanou teplotní sondou, díky které vždy připravíte maso přesně podle svých preferencí. 

Chytrý kontaktní gril BRG840 s integrovanou teplotní sondou

Menu teplotní sondy nabízí pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) včetně typu přípravy (od krvavého až po propečený steak).

Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pak pozná, kdy je maso připravené podle vašich preferencí. Součástí menu teplotní sondy je i funkce „REST MEAT“ (odpočinutí).

Elektrický kontaktní gril BRG200

2. Druhou cenou je elektrický kontaktní gril BGR200 umožňující grilování po celý rok. Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 – 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy. 

Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší teplota je ideální pro přípravu šťavnatých steaků.

Grilovací desky jsou opatřeny nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium, odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly. Povrch desek lze čistit za pomoci papírového ubrousku bez použití saponátu. 

Udicí pistole The Smoking Gun

3. Třetí cenou je udicí pistole The Smoking GUN (BSM600), která dovolí povýšit různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. 

Pistoli lze použít před nebo po vaření. Jednoduše naplníte udicí pistoli dřevěnými štěpky a kouřovod vložíte do zakryté mísy nebo pekáče jakéhokoli druhu. 

Autor:

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

Grilovat nemusí jen ten kdo má zahradu, využijte i veřejná místa, na kterých je...

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.

VIDEO Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních...

Konečně gril, který nekouří. Pohání ho ventilátor na baterky

Designový kotlík se vzduchovým pohonem

VIDEO Do redakce nám přišel gril, jehož prodejce se dušuje, že tento kousek neprodukuje žádný kouř. S...

SOUTĚŽ: Ze dna starého darlingu vyrobil gril s kamenem i roštem

Originální gril vyrobený z tlakové nádoby starého darlingu. Grilovat může podle...

„A my zrovna minulý týden zavezli starý darling do sběrny,“ zalitoval kolega, když na nás z e-mailu...

Kdo nemá gril, jako by nebyl. Jak vybrat ten správný a nespálit se

Grilování na terase. Ilustrační foto

Táborák už je passé. Kdo nemá gril, platí za outsidera. Dokonce není výjimkou, že se lidé vracejí...


Nejčtenější

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Přes svou závislost na alkoholu se Richard Konečný ukáže jako schopný kuchař,...

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

Polévka z kukuřice s paprikou, jarní cibulkou a koriandrem

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se stravovat kvalitně a přitom...

Další z rubriky

Polka vytvořila obal z bakterií a kvasinek. Můžete ho sníst

Biologický obal je vyrobený z přírodních látek a po použití jej můžete...

Polská návrhářka Roza Januszová vymyslela alternativu k plastovým obalům na potraviny. Je vyrobena z přírodních látek a...

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

Polévka z kukuřice s paprikou, jarní cibulkou a koriandrem

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se stravovat kvalitně a přitom...

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

Najdete na iDNES.cz