Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

  5:54aktualizováno  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si udělali džus a pili ho po panácích. Upozornění: video je jen pro silnější povahy.

Výzva zněla jednoduše: Kdo se dřív napije mléka, prohrává. Nejprve museli odšťavnit 130 papriček a zředit je troškou vody, aby vyrobili panáky. Vzorně si je vyskládali po stole a klání mohlo začít.

Fotogalerie

Jak to dopadlo, vidíte na videu. Oba bratři (dvojčata) se sice tváří statečně, ale vzhledem k množství capsaicinu obsaženého v těchto papričkách to nelze zaměňovat za chilli ze sámošky. Podobá se spíš válečné munici.

Podívejte se, jak podobný experiment nedávno provedl student z Prahy, když šel ochutnat místní nejpálivější polévku.

Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou vypěstoval v roce 2012 Ed Currie ve městě Fort Mills v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B.

V roce 2013 byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě: podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může dosáhnout až 2 200 000 bodů na Scovilleho stupnici.

Autor:




Nejčtenější

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Další z rubriky

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.