Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

  5:54aktualizováno  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si udělali džus a pili ho po panácích. Upozornění: video je jen pro silnější povahy.

Výzva zněla jednoduše: Kdo se dřív napije mléka, prohrává. Nejprve museli odšťavnit 130 papriček a zředit je troškou vody, aby vyrobili panáky. Vzorně si je vyskládali po stole a klání mohlo začít.

Fotogalerie

Jak to dopadlo, vidíte na videu. Oba bratři (dvojčata) se sice tváří statečně, ale vzhledem k množství capsaicinu obsaženého v těchto papričkách to nelze zaměňovat za chilli ze sámošky. Podobá se spíš válečné munici.

Podívejte se, jak podobný experiment nedávno provedl student z Prahy, když šel ochutnat místní nejpálivější polévku.

Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou vypěstoval v roce 2012 Ed Currie ve městě Fort Mills v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B.

V roce 2013 byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě: podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může dosáhnout až 2 200 000 bodů na Scovilleho stupnici.

Autor:



Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...



Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Další z rubriky

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během léta 30 nominovaných...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

V Kalifornii si můžete dát pohádkově duhovou pizzu

V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává reklamní součástí...

Najdete na iDNES.cz