Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Šťavnaté koblížky z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty

aktualizováno 
Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku. Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné.

Příprava těsta nemůže být jednodušší: prostě smícháte všechny ingredience, přidáte rozinky a těsto ještě metličkou promícháte, aby mělo tu správnou konzistenci. Pak pomocí dvou lžic tvarujete rovnou do rozpáleného oleje koblížky, které po usmažení obalíte v moučkovém cukru. Ten navíc můžete navonět a dochutit špetkou vanilky.   

Recept, jednoduchý a rychlý

Cukrářka Markéta Krajčovičová vytváří nejen dorty jako kopie reálných věcí či...

Cukrářka Markéta Krajčovičová

Potřebné ingredience: 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 2 lžičky cukru moučka (který můžete promíchat se špetkou vanilky seškrábnuté z podélně rozkrojeného vanilkového lusku), 3 celá vejce, 5 lžic mléka, 4 lžíce rumu a rozinky.

Do mísy nasypte mouku, cukr, špetku soli a prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte tvaroh, žloutky i bílky ze třech vajíček, mléko a rum a směs dobře promíchejte. Nakonec přisypte rozinky a těsto vymíchejte metličkou. 

Na plotně si rozehřejte olej, kterého musí být tolik, aby v něm smažené koblížky mohly plavat. Pak vykrajujte lžící a lžičkou z těsta malé kousky, které rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Zlatavé, ještě teplé koblížky obalujte v moučkovém cukru a ještě teplé podávejte. 

Dorty v kabátu z marcipánu i jednoduché rychlé domácí pečivo

Dort s oponou pro liberecké divadelníky

Marcipánový dort s oponou pro liberecké divadelníky

Jednoduché rychlé koblížky připravila cukrářka Markéta pro další díl kulinářského pořadu Božské dorty od Markéty, na který se můžete v podělí večer po osmé podívat na televizi Prima love.

Jen co Markéta upeče, nazdobí a daruje originální marcipánový dort hereckému souboru libereckého divadla, pustí se do koblížků. Určitě je zvládnete také, jsou jednoduché a rychlé.  

Autor:



Nejčtenější

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...

KVÍZ: Znáte naše brouky, pavouky a další bezobratlé?

Na Velké výstavě bezobratlých 2018 na půdě Přírodovědecké fakulty University...

Tvoří zhruba 95 % všech živočišných druhů na naší planetě, jen v České republice jich podle odhadů žije více než 40...



KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

V Indii zalili omylem psa do asfaltu. Lhostejní dělníci ho odmítli vykopat

Spícího psa zaživa pohřbili do asfaltu

Až vzpoura místních obyvatel donutila silničáře vysvobodit ubohého psa. Kolemjdoucí jim sebrali bagr a psa z nově...

Další z rubriky

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

Makrela s petrželovou marinádou s opékaným bramborem s šalotkou

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty. Zaujala ho zde...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle něj je hlavní...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní přehlídce receptů se...

Najdete na iDNES.cz