Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Šťavnaté koblížky z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty

aktualizováno 
Bez povidel nebo džemu by koblihy pěkně drhly v krku. Ne tak v případě, že je upečete z tvarohového těsta podle cukrářky Markéty Krajčovičové, které je krásně vláčné.

Příprava těsta nemůže být jednodušší: prostě smícháte všechny ingredience, přidáte rozinky a těsto ještě metličkou promícháte, aby mělo tu správnou konzistenci. Pak pomocí dvou lžic tvarujete rovnou do rozpáleného oleje koblížky, které po usmažení obalíte v moučkovém cukru. Ten navíc můžete navonět a dochutit špetkou vanilky.   

Recept, jednoduchý a rychlý

Cukrářka Markéta Krajčovičová vytváří nejen dorty jako kopie reálných věcí či...

Cukrářka Markéta Krajčovičová

Potřebné ingredience: 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g tvarohu, 2 lžičky cukru moučka (který můžete promíchat se špetkou vanilky seškrábnuté z podélně rozkrojeného vanilkového lusku), 3 celá vejce, 5 lžic mléka, 4 lžíce rumu a rozinky.

Do mísy nasypte mouku, cukr, špetku soli a prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte tvaroh, žloutky i bílky ze třech vajíček, mléko a rum a směs dobře promíchejte. Nakonec přisypte rozinky a těsto vymíchejte metličkou. 

Na plotně si rozehřejte olej, kterého musí být tolik, aby v něm smažené koblížky mohly plavat. Pak vykrajujte lžící a lžičkou z těsta malé kousky, které rovnou vkládejte do rozpáleného oleje. Zlatavé, ještě teplé koblížky obalujte v moučkovém cukru a ještě teplé podávejte. 

Dorty v kabátu z marcipánu i jednoduché rychlé domácí pečivo

Dort s oponou pro liberecké divadelníky

Marcipánový dort s oponou pro liberecké divadelníky

Jednoduché rychlé koblížky připravila cukrářka Markéta pro další díl kulinářského pořadu Božské dorty od Markéty, na který se můžete v podělí večer po osmé podívat na televizi Prima love.

Jen co Markéta upeče, nazdobí a daruje originální marcipánový dort hereckému souboru libereckého divadla, pustí se do koblížků. Určitě je zvládnete také, jsou jednoduché a rychlé.  

Autor:




Nejčtenější

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Další z rubriky

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Rodičovská v životopisu: Patří tam, nebo ne?
Rodičovská v životopisu: Patří tam, nebo ne?

Sehnat práci s dítětem se dá, jen se na to musí správně.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.