Diskuze
Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?
Děkujeme za pochopení.
R49o38b50e83r90t 34Š27m24e84r35e70k
V Lidlu to není steak, ale podrážka tenká, můžou tam psát o vyzrálosti co chcou, vyzkoušel jsem jednou a stačilo.
P95e59t13r 22H63o98f30m25a53n51n
Hlavne to musi byt krvave jako peklo!
J74i13ř83í 57D96u40š14e72k
V Mase nemá být žádná krev
J25o70s68e24f 94R98i23c14h96t23e46r
Abych to shrnul: nejsem žádnej fanoušek ameriky, spíš naopak. Ale jestli někdy budete v new yorku, zajděte si do nějakýho fakt vyhlášenýho steak house. Standardní cena za porci je kolem $40-$50, což je v podstatě levnější než u nás, a chuťově je to prostě někde úplně jinde.
M85a44r15t23i27n 43V89o61j76á73č63e74k
flanku jsem fakt neprisel na chut ..jinak ze 7 fotky prvni z leva takovy mam rad
J35o66s35e92f 92R22i51c85h57t71e79r
Flank je chutnej, ale žvejkačka. Proto se buď dělá na nudličky (typicky napr. fajitas) nebo tenký plátky (Pho), apod. To je zas jen českej zlozvyk dělat to v celku jako klasickej steak - na lístku "steak" za 150 vypadá dobře, a "flank" zní dostatečně americky.
V87a43c96l68a10v 16V21a55v37r38a
ne maso z buvola to být nemusí i ldyž Texasani mají naprosto grandiozní "Steak Housy". On i burger z buvola je něco jiného než z McD.
Dá se doma udělat steak ne, že ne. Příprava je jednoduchá a vysokou teplotu dnes dokáže kdejaký gril. No na mase záleží moc. Z každé strany 3 minuty - nezkoušejte dýl, vyjde vám tvrdá podrážka. Velmi lehce naolejovat maso rukou a na pánev NIC než maso. A hodně rozpálený grill. Koření třeba A1 steak omáčku..nebo jinou, jen ne prosím kečup. To dělají kuchaři zločinci. Ten tak na hranolky.
J73o97s23e91f 26R86i39c18h24t32e51r
Maso z buvola?? Nepopletl jste si trochu zvířata? :-o
V17a93c88l38a72v 30V20a84v71r59a
New York strip. Beru už jen 8 uncového na to starý koleno už tak nechutná.. Bratru od 20 do 30ti dolarů a dobrej Samuel Adams..
K tomu bramboru a v ní Sauer Cream, máslo, může být miska lusků, kvítek petrželky..
M80i24c63h26a79l 29M74i88l55l64e28r
SAUER se v anglictine vyskytuje jen ve slove sauerkraut= kysele zeli
Jinak kysela smetana je SOUR cream
V36a45c60l68a21v 11V76a34v22r77a
Dnes už vám udělají dobrý steak i v Čechách. Tedy pokud mají kuchaře s velkým K.
Ani tady v Americe natož na Floridě není snadné dostat dobrého steaka.
Kuchař který umí musí být skvěle placen a pokud pan majitel šetří, dostanete podrážku. Maso nesmí být před přípravou nikdy mražené, a skvělý "cut" není za bakšiš.. Kdo má k vaření vřelý vztah, dokáže i nemožné se správným kusem masa.
Steak jež je udělaný na medium nebo rare medium je ovšem pochoutka. Stačí 3 minuty z každé strany na grilu, žádné oleje ..
jen tak si s ním omastit ruce v nichž držíte ten kus masa.
Z42d48e38n80ě48k 18H40o36n84o11m69i64c77h92l
mam hlad....
J58a74n 46M67a63c29k
Jsem supervegan sedmeho stupne, nejim nic co vrha stin.
M68a66r33t79i57n 37B69l61a29h43n60í59k
Obvykle jsem proti komentářům imunní, ale u Vás jsem se zasmál nahlas
J47o74s35e45f 40R20i44c61h69t63e57r
Já nevím, ale podle mě je v domácích podmínkách téměř nemožný připravit dobrej hovězí steak. Největší problém je sehnat skutečně kvalitní a vyzrálý maso - to se podle mě do normální obchodní sítě vůbec nedostane. A pak udělat ho správně vyžaduje dost zručnosti a zkušenosti, kterou my amatérští kuchaři prostě nemáme.
T67o67m84á62š 35S39l66u57n58s72k81ý
Vyzrale maso se da koupit celkem bezne v tescu i v lidlu. Zrucnost neni potreba vubec, chce to jen dodrzet par zakladnich pravidel a po 2-3 pokusech se do toho dostanete
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...