Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

aktualizováno 
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo ingrediencí. Jasně, tučný. Ale jednou za čas se hřešit dá.

Štrúdl s hruškami a sýrem je snadný na přípravu. A kombinace chutí je velmi lahodná. | foto: Martina Čermáková

V jednoduchosti je síla, což zafungovalo i v kombinaci hrušky a sýru, konkrétně parmazánu a mozzarely. A to bez přidaného cukru či jakéhokoliv koření. S hruškami si ale chuťově výborně rozumí i rokfór a gorgonzola, což je skvělý tip pro ty, kdo milují sýry s modrou plísní.

Fotogalerie

I když je listové těsto hodně tučné, má obrovskou výhodu v tom, že je téměř kdykoliv po ruce. Lze ho mít i v mrazáku pro chvíle nouze - stačí nechat povolit, rozválet a naplnit.

Variací na moučníky z listového těsta - sladké i slané - najdete nepočítaně a další můžete zkoušet sami.

Inspirujte se v souvisejících odkazech pod článkem - kromě francouzské hruškové variace kombinující toto úžasné ovoce s vanilkovým krémem tam najdete i skvělé recepty pro masožrouty: nejen s lososem či panenkou, dokonce i s mletým masem.

Nicméně zpět k závinu s hruškami a sýrem. Vyzkoušeli jsme ho na jedné nohavici v kombinaci hruška, mozzarela a parmazán, do druhé putovalo osvědčené chorizo, plátkový sýr a cherry rajčátka. Bez jakéhokoliv dalšího dochucování tahle volba stojí za další zopakování. Více ve fotogalerii.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Amerika i Petrovice. Nejnovější příspěvky z oblíbeného místa pro relaxaci

Jednou za rok vyjíždím do USA, kde strávíme jednu až dvě noci u Grand Canyonu....

Když jsme vyhlašovali soutěž Nejlepší místo pro relaxaci o infrasaunu, vycházeli jsme z toho, že tradičně relaxujeme u...

Vybírejte nejlepší místo pro relaxaci. Můžete vyhrát infrasaunu

Je to lestní stráň s překrásným výhledem na labský kaňon. A když nastane období...

Vyhlásili jsme soutěž o infrasaunu. Jediným úkolem je poslat snímek místa, kde nejraději trávíte volný čas a užíváte si...

Najdete na iDNES.cz