Štrúdl s hruškami a sýrem je snadný na přípravu. A kombinace chutí je velmi...

Štrúdl s hruškami a sýrem je snadný na přípravu. A kombinace chutí je velmi lahodná. | foto: Martina Čermáková

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

  • 4
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo ingrediencí. Jasně, tučný. Ale jednou za čas se hřešit dá.

V jednoduchosti je síla, což zafungovalo i v kombinaci hrušky a sýru, konkrétně parmazánu a mozzarely. A to bez přidaného cukru či jakéhokoliv koření. S hruškami si ale chuťově výborně rozumí i rokfór a gorgonzola, což je skvělý tip pro ty, kdo milují sýry s modrou plísní.

I když je listové těsto hodně tučné, má obrovskou výhodu v tom, že je téměř kdykoliv po ruce. Lze ho mít i v mrazáku pro chvíle nouze - stačí nechat povolit, rozválet a naplnit.

Variací na moučníky z listového těsta - sladké i slané - najdete nepočítaně a další můžete zkoušet sami.

Inspirujte se v souvisejících odkazech pod článkem - kromě francouzské hruškové variace kombinující toto úžasné ovoce s vanilkovým krémem tam najdete i skvělé recepty pro masožrouty: nejen s lososem či panenkou, dokonce i s mletým masem.

Nicméně zpět k závinu s hruškami a sýrem. Vyzkoušeli jsme ho na jedné nohavici v kombinaci hruška, mozzarela a parmazán, do druhé putovalo osvědčené chorizo, plátkový sýr a cherry rajčátka. Bez jakéhokoliv dalšího dochucování tahle volba stojí za další zopakování. Více ve fotogalerii.