Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Herbář

a b c d e f g h ch i j k l m n o p q r s t u v x y z

V herbáři najdete nejznámější byliny, které si můžete vypěstovat i doma. Ve spolupráci s bioložkou Irenou Svobodovou vás také pozveme za květinami na naše louky, stráně a do lesů.

Bylinky vhodné ve studené kuchyni

Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale)

26.2.2009  19:00
Pampeliška neboli smetanka lékařská, velmi rozšířená a známá rostlina. Uvnitř stonku obsahuje mléčnou šťávu. Koření až do hloubky 2 metrů. Využívá se hlavně při jaterních a ledvinových chorobách.  celý článek

Křen selský (Armoracia rusticana)

1.8.2008  9:00
Křen je vytrvalá bylina dorůstající až 1 metr vysoko a je neodmyslitelnou součástí omáček.  celý článek

Dobromysl obecná, oregano (Origanum vulgare)

1.8.2008  9:00
Oregano může dorůstat až do výše 60 cm. Rostlina tvoří vzpřímené, načervenalé lodyhy.  celý článek

Česnek kuchyňský (Allium sativum)

1.8.2008  9:00
Cibulovitá rostlina, jejíž květonosné stonky, ve vrcholném létě dozrávají až do výše 100 cm.  celý článek

Najdete na iDNES.cz