Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí chovy hlásí, že už mají vyprodáno. Pokud jste ji objednali včas, zbývá už jen, abyste husu správně připravili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Husa na fotce vypadá jako kdyby běhala dostihy. ;-D

0 0
možnosti
Foto

P61e16t38r 45Š54r16a17i21e96r

12. 11. 2018 10:16

V Jihoměstském pivovaru dělali vždy (ještě vloni, letos už bohužel ne) husu konfitovanou (= stehna), to nemělo konkurenci. R^R^R^ U tohoto postupu není šance maso vysušit ... viz zde: http://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/husa/husi-stehna-konfitovana-pres-noc-5038/ Sádlo může být i normální vepřové ... ;-)

0 0
možnosti

No pokud má být husa na oběd a nechcete stávat v 6, tak zkuste ji dát večer do trouby na 100°C a nechat celou noc. Dopoledne se trochu teploty přidá, nakonec tu kůrku a je to všechno parádní.

0 0
možnosti

A propálíte tolik, že je lepší vzít tisíc korun, s ničím se nebabrat, vstát v jedenáct dopoledne a dojít si na husu do hospody.

0 5
možnosti

Husu nebo kachnu stačí akorát pořádně, opravdu pořádně nasolit a nechat ji v soli aspoň 24 hodin. Hrsti a hrsti soli.

Potom už je to jedno, jestli ji pečete 4 nebo 8 hodin. Pečení přes noc, dokonce víc jak 12 hodin je úplně zbytečný.

0 0
možnosti

J84a21n 25H98r31u55b39e44š

8. 11. 2018 8:11

Konečně na iDnes něco, co se opravdu dá číst.

2 0
možnosti

J67i28ř31í 30N85o68v82á64k

8. 11. 2018 21:07

Nó, já bych raději ochutnával, nebo se přímo přecpal. :-P;-D

0 0
možnosti
Foto

Nejdůležitější je podle mě kvalita kachny. Tedy v jakém prostředí vyrůstala, zda měla volný výběh s travnatým porostem, zda nebyla stresovaná a hlavně jakou měla stravu. Z tzv. "rychlokvašky" , která nepoznala přirozené prostředí a krmila se pouze chemickou stravou, nemůže být ve finále chutné kachní maso . . . 8-o

0 0
možnosti
Foto

Babička pekla husu tak, že ji prostě vrazila do rozpálené kachlové trouby a pak průběžně přelévala výpekem. Teplota pečení se regulovala pouze přikládáním polínek. Takhle dobrou husu jsem nikdy sama neupekla. Při tzv. pomalém pečení jsem získala husu dušenou, sice měkkou, ale blátovitou, při rychlejším pak husu sušenou. Prostě se o ni člověk musí i během pečení starat.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

"120 °C, pečte podle velikosti husy 4 až 6 hodin. Maso musí jít po upečení úplně od kosti."

Co to je za navod? A co mam delat, kdyz maso po upeceni nejde uplne od kosti. To mam znova rozpalit troubu a dat ji tam zpatky rozrezanou? Proc nejde uvest cas peceni na kilo nebo jakou vnitrni teplotu musi dosahnout pro takove upeceni?

0 1
možnosti

Už jste někdy pekl alespoň kuře?

6 0
možnosti

Jednou jsem podle takového návodu pekl kachnu. Prý 5 hodin při 100°C. Po odklopení pekáče jsem tam našel jen kosti potažené kůží.;-D

0 0
možnosti

A dal jste tam vodu?;-D

Já takhle peču kachnu běžně (i když raději přes noc) a je vždycky vynikající.

5 0
možnosti

Tak na začátku si přečtu o pečení při 150°C, abych se v závěru dozvěděl, že peču při 120°C. Korunu všemu nasadí video, kde je uvedeno 125°C ;-D Nejde o pár stupínků, to je celkem fuk, důležité je, že autor si to po sobě dobře přečetl:-PR^R^;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!