Diskuze
Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího
Děkujeme za pochopení.
A49n55t66o71n33í49n 32Š61á30l55a
Husa na fotce vypadá jako kdyby běhala dostihy.
P61e16t38r 45Š54r16a17i21e96r
V Jihoměstském pivovaru dělali vždy (ještě vloni, letos už bohužel ne) husu konfitovanou (= stehna), to nemělo konkurenci. U tohoto postupu není šance maso vysušit ... viz zde: http://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/husa/husi-stehna-konfitovana-pres-noc-5038/ Sádlo může být i normální vepřové ...
M89i58c92h26a31l 14J15u27ř11i74c61a
No pokud má být husa na oběd a nechcete stávat v 6, tak zkuste ji dát večer do trouby na 100°C a nechat celou noc. Dopoledne se trochu teploty přidá, nakonec tu kůrku a je to všechno parádní.
G72u95s86t34a30v 27S37o35j34k88a
A propálíte tolik, že je lepší vzít tisíc korun, s ničím se nebabrat, vstát v jedenáct dopoledne a dojít si na husu do hospody.
G58u47s88t36a73v 92S49o86j86k54a
Husu nebo kachnu stačí akorát pořádně, opravdu pořádně nasolit a nechat ji v soli aspoň 24 hodin. Hrsti a hrsti soli.
Potom už je to jedno, jestli ji pečete 4 nebo 8 hodin. Pečení přes noc, dokonce víc jak 12 hodin je úplně zbytečný.
J84a21n 25H98r31u55b39e44š
Konečně na iDnes něco, co se opravdu dá číst.
J67i28ř31í 30N85o68v82á64k
Nó, já bych raději ochutnával, nebo se přímo přecpal.
P28e13t25r 37P77a81v86l17í41č21e14k
Nejdůležitější je podle mě kvalita kachny. Tedy v jakém prostředí vyrůstala, zda měla volný výběh s travnatým porostem, zda nebyla stresovaná a hlavně jakou měla stravu. Z tzv. "rychlokvašky" , která nepoznala přirozené prostředí a krmila se pouze chemickou stravou, nemůže být ve finále chutné kachní maso . . .
B87á92r67a 16T67u37č60k30o53v19á
Babička pekla husu tak, že ji prostě vrazila do rozpálené kachlové trouby a pak průběžně přelévala výpekem. Teplota pečení se regulovala pouze přikládáním polínek. Takhle dobrou husu jsem nikdy sama neupekla. Při tzv. pomalém pečení jsem získala husu dušenou, sice měkkou, ale blátovitou, při rychlejším pak husu sušenou. Prostě se o ni člověk musí i během pečení starat.
O73d46s71t59r75a13n33ě17n66ý 20U51ž49i86v56a62t90e17l
D92a31n 82K41o11s50t49e84l23n80a49k
"120 °C, pečte podle velikosti husy 4 až 6 hodin. Maso musí jít po upečení úplně od kosti."
Co to je za navod? A co mam delat, kdyz maso po upeceni nejde uplne od kosti. To mam znova rozpalit troubu a dat ji tam zpatky rozrezanou? Proc nejde uvest cas peceni na kilo nebo jakou vnitrni teplotu musi dosahnout pro takove upeceni?
H14a59n82a 45D48o46s28t67á63l53o71v36á
Už jste někdy pekl alespoň kuře?
K73a29r91e31l 47F16r21a52n75ě29k
Jednou jsem podle takového návodu pekl kachnu. Prý 5 hodin při 100°C. Po odklopení pekáče jsem tam našel jen kosti potažené kůží.
J94a36n 31R35i42c44h31t20e90r
A dal jste tam vodu?
Já takhle peču kachnu běžně (i když raději přes noc) a je vždycky vynikající.
V88o52j66t62ě59c67h 14S48l20o43v32á52k
Tak na začátku si přečtu o pečení při 150°C, abych se v závěru dozvěděl, že peču při 120°C. Korunu všemu nasadí video, kde je uvedeno 125°C Nejde o pár stupínků, to je celkem fuk, důležité je, že autor si to po sobě dobře přečetl
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...