Diskuze

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které nutně potřebujete zpracovat. V domácích podmínkách a v malém množství je snadno připravíte v troubě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám trochu méně časově náročný recept, ale jinak stejný. Dělám je tak už pár let a jsou super:-)

0 0
možnosti

J58a45n 15P19e38r43n30i12k

5. 9. 2018 10:43

a stejný postup je i na rajský protlak a kečup. Člověk u toho nemusí stát a není zaprasená celá kuchyně.

0 0
možnosti

Potvrzuji, recept dělám pokaždé, když švestky zarodí. Nemixujeme, máme rádi kousky, sladíme podle sladkosti švestek. V troubě neprskají. Používám největší pekáč cca na 8 kg švestek, trvá to asi 10 hodin, z toho než se začnou vařit na 200, potom na 160.

0 0
možnosti

Také doporučuji. Na rozdíl od návodu jen švestky nemixujeme a pekáč vysteleme pečícím papírem.

0 0
možnosti

Když to vezmu pragmaticky, tak při použití elektrické trouby ta povidla je lepší koupit...:-P

1 0
možnosti

"redakce připravila spolehlivý návod", no to jsem se pobavil, moje babička již před padesáti léty pekla povidla v troubě.

2 0
možnosti

Ale pekla je prakticky zdarma, jelikož se stejně na kamnech vařilo...

1 0
možnosti

Do povidel se kromě kadlátek ( švestek ) nedává vůbec nic.

Dobře uvařeny povidla jen z kadlátek vydrží i 20 let. Pravdou je, že je vaříte přes 30 hodin v kuse.

3 0
možnosti

P16e21t13r 48K28r91á84l

3. 9. 2018 19:05

Tak to si ty dvě sklenice raději koupím. Tvl 30 hodin...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...