Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Do piknikové tašky se vejde osm lahví a všechny pomůcky na koktejly

aktualizováno 
Možná jste někdy narazili na problém, jak bezpečně přepravit na piknik nebo na party sadu pomůcek a nápojů na přípravu koktejlů. Podobný problém řešili i dva profesionální barmani, kteří hledali tašku, kterou by si mohli nosit na svá vlastní barmanská vystoupení.

Malé nahlédnutí do pootevřené barmanské tašky | foto: Kickstarter.com

„Chtěli jsme vytvořit něco, co bude funkční, praktické a přesto pěkné,“ popisují tvůrci návrhu B-bagu Američani John Ueding a Craig Krueger. Tak dlouho hledali vhodnou tašku, až zjistili, že ji budou muset vymyslet sami.

Tiše záviděli řemeslníkům, pro které se nabízí tisíce vzorů kufříků a tašek, ze kterých si vybere každý podle potřeby a profese. 

Fotogalerie

Po několika měsících pilování dospěli k funkčnímu prototypu, kam se podle jejich názoru vejde vše potřebné, co by měl mít správný barman vždy u sebe. Něco podobného, jako když si kuchař hýčká svoji tašku se sadou nožů.

Na Kickstarteru se pokoušejí na svůj podnikatelský záměr vybrat peníze, celkem potřebují 35 000 dolarů (asi 700 000 korun). Cenu vypočítali na 350 dolarů (asi 7000 Kč) za prázdnou tašku, to je vhodné pro toho, kdo většinu vybavení má, v opačném případě můžete objednat „naplněný“ B-bag za 550 dolarů (11 000 Kč).

To není málo, ale vzhledem k tomu, že je v USA asi 550 000 barmanů, kteří možná sami zápasí s tím, že nemají v čem nosit svůj vercajk, možná se strefí do potřeb této početné komunity. A ta je na celém světě zvyklá, že obecně profesionální gastropotřeby nepatří zrovna k nejlevnějšímu sortimentu. Výrobci ovšem slibují, že tahle taška bude tak festovní, že ji budete mít na celý život.

Výroba tašky by měla začít v listopadu a těsně před Vánoci by měla být taška k dostání.

Autor:


Témata: peníze, Dolar, Vaření


Nejčtenější

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Další z rubriky

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.