Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

aktualizováno 
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.

Pro pokročilé kuchaře to není nic světoborného. Ale je rozdíl mezí tím, když doma ledabyle položíte kus flákoty z pánve na brambory na talíři, a tím, když totéž dostanete v restauraci přelité něčím, co vás odnese do nebe.

Přitom stačí využít jen to, čemu Pohlreich říká „kuchyňské zlato“, tedy výpek z pánve, ve kterém se koncentrují všechny chutě. Byla by škoda připravit jídlo o bonus, který se tu nabízí.

Fotogalerie

Princip je vždy stejný. Výpek „spláchnete“ vínem, případně vývarem nebo i vodou. Někdy podle pokrmu napřed ve výpeku můžete orestovat šalotku nebo česnek. Klidně se snesou bylinky, je možné lehce dokořenit. Příprava trvá jen pár minut, než se tekutina na pánvi zredukuje a maso si v klidu pod alobalem oddychne.

Finále je v podstatě pořád stejné. Vmíchejte do šťávy kousek másla, ale už mimo plamen, nesmí se vařit. Omáčka se zjemní a dostane glanc.

V neděli v podvečer vás čeká díl, který bude o hovězím mase. A začne to polévkou veverkou, která je zvláštní tím, že kombinuje hovězí maso s vepřovými vnitřnostmi.

Nesmí chybět recept, na kterém staví popularitu celá francouzská kuchyně: hovězí po burgundsku. A uvidíte, že uvařit toto jídlo není vůbec těžké.

A nebyl by to šéf, aby si nestřihl velký kus masa vcelku, tentokrát hovězí žebro. A na závěr praktický tip: flank steak. Je to kousek masa, který je čím dál populárnější, zatím však stále patří k těm levnějším kouskům krávy. A nechybí ani rady, jak hovězí pupek naporcovat na talíř.

Autor:




Nejčtenější

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Další z rubriky

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Do čatní můžete skvěle zpracovat přebytky úrody, od švestek po rajčata, která...
Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Kočárky, které přežijí i dva raubíře.
Kočárky, které přežijí i dva raubíře.

Přečtěte si recenze kočárků na eMimino.cz a vyberte ten nejlepší.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.