„Říká se, že nejlepší na noc je trocha zeleniny. Ale to je omyl. Syrová zelenina je hůře stravitelná, než když je trošku tepelně upravená,“ je přesvědčený.
Recept na polévku z kukuřice je velmi jednoduchý. V hrnci na rozpáleném oleji necháte rozpustit trochu kari pasty, aby se rozvinula její vůně. Přidáte na drobno nakrájenou červenou silnostěnnou papriku.
Když je směs trošku opražená, zalijete ji vývarem.
„Je to úplně jedno. Použijte zeleninový vývar, ale klidně i drůbeží nebo rybí vývar, podle toho, co máte po ruce,“ radí.
Přidejte kukuřici a vařte 5–10 minut. Samozřejmě jde o kukuřici z plechovky, která je připravená k minimální dodatečné úpravě. Jakmile se polévka začne vařit, přidejte trochu kokosového mléka.
Než se základ upraví, neztrácí Pohlreich čas. Na ozdobení si nakrájí trošku jarní cibulky a nechá vařit vodu na čínské „skleněné“ nudle, které si naláme a nechá vařit.
Jakmile jsou uvařené, nechá je propláchnout pod studenou vodou. „Já vím, že normálně se nudle neproplachují, ale u těchto by z nich vznikl chuchvalec,“ upozorňuje.
Pak už to jde ráz na ráz. Uvařenou polévku tyčovým mixérem rozmixuje, podle chuti dosolí. „Máme tady najednou tři konzistence. Kousky papriky, trošku slupek z kukuřice, ale i základ polévky,“ popisuje.
A zbývá už jen servírování. „U těchto polévek mám radši, když je to na velkém otevřeném talíři, aby bylo vidět, co v tom je,“ vysvětluje.
Takže do talíře vloží trochu nudlí, přidá jarní cibulku, pár kuliček kukuřice a zalije hotovou polévkou a na ozdobu přidá na hrubo sekaný čerstvý koriandr. „Během kraťounké chvilky máme jídlo, které jsme si vytvořili sami a víme, co v tom je,“ ujišťuje.
Celý díl najdete na iPrima.cz